Партията "Републиканци за България" с лидер Цветан Цветанов си е поставила за цел да спечели 450 хил. гласа на изборите. Това заяви самият Цветанов пред БНТ. Партията ще участва самостоятелно в изборите, като Цветанов е убеден, че тя ще влезе в парламента.

"Това, което се направи през всичките дни на протести, е, че Борисов и всички около него успяха да разделят протеста и обществото на две - подкрепящи и неподкрепящи протеста", заяви Цветанов.

Според него потенциалът на протестиращите хора е, че ще бъдат активни гласоподаватели, а ролята на "Републиканци за България" е да мотивират хората да упражняват правото си на глас.

"В момента няма консенсус и нищо не се прави. Трябва да се върнем в една нормалност, защото тази конфронтация не ни очертава като важен партньор и оставаме като малка държава, която вътрешното единоборство води до вътрешна употреба за определени хора", изтъкна Цветанов.

Споед него политиците са се фокусирали върху това дали да разделят протеста, дали може да стихне или дали ще бъдат дадени по 50 лева на пенсионерите. 

Цветанов заяви, че за последните 10-12 месеца ГЕРБ коренно се е променила и отправя националпопулистки предложения. А той не искал ГЕРБ да се превръща в това, което е видял в БСП.

"Аз винаги съм градивен и позитивен човек и когато виждаш, че година и половина имаше подготовка да се иска моята политическа позиция, не е предателство, аз сам щях да взема решението да напусна", категоричен бе Цветанов.

И допълни, че честните, стойностни членове и симпатизанти на ГЕРБ се чувстват омерзени и обидени.

"Борисов направи партията заложник на своето оцеляване", заяви Цветанов, който от създаването на партията до напускането му бе втория човек в нея.

Според него всички партии могат да получат около 500 000 гласа на изборите.