Гай Ричи ще снима сериал по филма си „Джентълмените” за студия „Мирамакс”, съобщава онлайн изданието „Дедлайн”. Филмът, който излезе в началото на тази година, по начало е бил замислен като сериал и сега се връща в първоначалния си формат.

Ричи ще бъде не само режисьор и сценарист на проекта, но и изпълнителен продуцент заедно с Айвън Аткинсън и Марн Дейвис, с които е бил в един екип и при снимките на пълнометражния филм.

Екшън комедията разказва за опита на британски наркобарон, изигран от Матю Макконъхи, да продаде наркоимперията си в Лондон на милиардер от Оклахома. Това поражда комични напрегнати ситуации, свързани с подкупи, изнудване и други престъпления, извършени от „джентълмени”, които искат да заграбят империята на престъпния наркобос.

Във филма участва звезден актьорски състав – Мишел Докъри, Чарли Хънам, Джереми Стронг, Колин Фарел, Хенри Голдинг, Хю Грант. От януари 2020-а досега е спечелил над 115 млн. долара в световния боксофис.

Сериалът „Джентълмените” е една от първите стъпки на новия директор на телевизията на „Мирамакс” Марк Хелуиг в намерението му да адаптира богатия филмов каталог на киностудията за малкия екран.

"Площад Славейков"