Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върховенството на закона и основните човешки права в България са точка в предварителния дневен ред на Европейския парламент на 5 октомври, понеделник. Това съобщи евродепутатът от "Демократична България"/ЕНП Радан Кънев във фейсбук, прилагайки снимка на въпросния предварителен дневен ред на сесията. 

Освен темата за България, дебати ще има и по темата за новия механизъм за общо наблюдение на състоянието на демокрацията, правовата държава и основните права. Друга тема ще бъдат условията, при които европейските средства ще бъдат ограничавани или спирани в случаи на погазване на върховенството на закона и корупция.

"Включването на дебат за България точно в този контекст е огромен успех. Не за мен или за опозицията изобщо, а за българските граждани. Отсега чувам обвиненията, че организираме дебат “срещу собствената си държава”. Не - дебатът е в защита на българските граждани. България - това са хората, семействата, малките фирми, жертвите на корупцията и злоупотребите с власт.",  заявява Кънев. 

Преди дни, че насрочването на парламентарни дебати за България се очаква през октомври съобщи и Елена Йончева от левицата. 

Припомняме, че на 23 септември се очакват и първите доклади по новия механизъм за върховенството на закона във всички страни членки от Съюза. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.