Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви, че Европа трябва да демонстрира с практически действия солидарност за Гърция заради миграционната криза, предаде Ройтерс.

"Време е подкрепата на Европа да прерасне от думи към дела, да бъде изразена осезаема солидарност", сподели премиерът след среща с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Лагерът Мория на остров Лесбос, който беше опустошен от пожар миналата седмица, "принадлежи на миналото", обяви Мицотакис и добави, че ще бъде изграден нов, с повече подкрепа и участие от страна на Европейския съюз.

Консервативният премиер каза също, че проблемът с миграцията се нуждае от европейски отговор и нова политика за убежища.

Преди срещата на върха на ЕС този месец, която ще обсъжда напрежението в Източното Средиземноморие, Мицотакис заяви, че Атина е готова да започне проучвателни преговори с Анкара "незабавно" по въпроса за морските зони, ако Турция прекрати провокациите в региона.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.