Словакия включи България в своя списък на безопасните страни във връзка с разпространението на новия коронавирус, съобщи националната информационна агенция ТАСР.

Мярката ще влезе в сила в петък.

Други държави, които ще бъдат добавени в т. нар. зелен списък и чиито граждани ще могат да влизат в Словакия без задължителен отрицателен резултат от тест за коронавирус, са Канада и Швеция.

Словакия включи на 6 юли България в червения списък на страните с повишен риск от разпространение на вируса.

Другаде по света

Броят на потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Германия се увеличи през последното денонощие с 1407, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение от днес на институт за инфекциозни заболявания "Роберт Кох". Общият брой на заразените с вируса в Германия достигна 261 762. Смъртните случаи в Германия през последното денонощие се увеличиха с 12. Общият брой на починалите с вируса в страната е 9362.

Броят на заразените с COVID-19 в Канада се е увеличил с 820 през последното денонощие, предадоха агенциите, като се позоват на министерството на здравеопазването. Потвърдените случаи в страната вече са общо 138 010.

Южна Корея регистрира 106 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, по данни на южнокорейските здравни власти. Общият брой на заразените с коронавируса в азиатската страна достигна 22 391. Броят на оздравелите от вируса се увеличи с 389 и сега те са общо 18 878. Починалите от вируса през последното денонощие са четирима. Общият брой на починалите от коронавируса в Южна Корея е 367.