Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пластмасови и найлонови опаковки за храна изместиха за пръв път от тридесет години фасовете като основен замърсител на плажовете, съобщи в. "Мейл он съндей", цитиран от БТА.

Всяка година през септември базирана в САЩ организация "Оушън кънсървънси" организира масово почистване на плажовете по света в определен ден.

В акцията миналата година са се включили над 943 000 доброволци, които са събрали 4 771 600 опаковки от храна, обикновено произвеждани от неподлежащи на рециклиране пластмаси. За пръв път опаковките от храна са най-многобройните замърсители от началото на провеждането на акциите през 1986 г.

Миналата година участниците в кампания са събрали 32,5 милиона къса отпадъци с общо тегло 9,29 милиона килограма.

Цигарените фасове, които години наред бяха най-големият замърсител на плажовете, са били 4,2 милиона.

Според експерти всяка година в световния океан попадат 11 милиона тона пластмасови отпадъци.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.