Ден 65 от протестите с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев отново е под надслов "Нас не ни е страх". Хиляди се събраха в центъра на София - между Министерския съвет, бившия Партиен дом, който от 2 септември вече е Народно събрание, и президентството.

Първата заявка за деня бе по адрес на председателката на парламента Цвета Караянчева. Тя ще бъде дадена на съд заради твърдението си днес пред бТВ, че "Отровното трио" било пратено от олигарси и от мафията. Искът срещу Караянчева ще е за 3000 лв., а ако не докаже твърденията си легитимно пред съда и бъде осъдена - парите ще отидат в ИСУЛ за дарение, обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов.

Втората заявка от площада бе, че ще се подготви и трето издание на "Велико народно въстание". Подробности ще има в понеделник, съобщиха още от Триото. 

А иначе - фасадата на Партийния дом, или Народното събрание, стана отново екран за прожекции. Там се видя и актуалното изказване на Караянчева, и видеопрегред на изказвания на Бойко Борисов и други представители на властта. Това стимулираще мощни викове "Оставка". 

От трибуната се разказваха отново сюжети от "кървавата сряда", когато полицията часове наред бездейства срещу видимо появили се провокатори, после ги изчака повече от час да я замерят с бомбички и предмети, а накрая влезе и се стигна до сблъсъци, арести, обгазяване с лютив газ, вадене на водно оръдие, макар останало неизползвано и т.н.

"Вчера видяхме друго лице на полицията. Да получим оставката културно - всеки ден ще сме тук", призова един от говорителите на трибуната.

Днес се проведе и традиционното шествие в посока Орлов мост. Но то финишира пред БНТ - в чийто ефир през това време течеше "Панорама". А там се изявяваше министърката на социалната политика Деница Сачева. Тя не пропусна да повтори, че част от протестиращите не са автентични, а платени, даже заяви, че имало партии, които подкрепят демонстрациите, и ползвали "недемократични средства". Не стана ясно какво има предвид под това, освен че спомена "бесилките". Не се разбра и кои са заподозрените в недемократичнен начин на протест партии. А бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков, който също беше в студиото, припомни, че правото на мирен протест е основно право и един от стълбовете на демокрацията всъщност. 

Сачева повтори, че властта няма намерение да подава оставка, освен това имало хора, несъгласни с управлението, но имало и подкрепящи го. 

Тезата за оставката повтори и пред медии пред националната телевизия, където обаче я чакаха протестиращите. И я освиркаха мощно. Министърката все пак си тръгна пеша към служебен автомобил, съпроводена първо само от двама, а после от повече полиаци, като подкреплението дойде с бус. 

Сачева не бе блокирана в сградата, нито приклещена по улиците така, че да не може да си тръгне, както се случи неотдавна с председателката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя (първоначално в компанията на лидерката на БСП Корнелия Нинова заради общо участие в "Панорама",) престоя часове след края на предаването в БНТ, защото входовете бяха блокирани. При опита да си тръгне с автомобил, протестиращите й препречиха пътя. Измъкването й в крайна сметка става през тъмните улички и с цената на срязана ограда.