Бойко Борисов едва стана премиер, а към него почнаха вече да валят поръчки. Такава му отправи днес неговият екс приятел Христо Стоичков в Пловдив.

"Бойко Борисов ако е мъж, сега вече ще махне Боби Михайлов от БФС, за да отвори път за развитие на българския футбол - рече Камата при посещение в общината в родния си град. - Време е парите да отиват за развитие на най-обичания спорт, а не да се раздават на наши и ваши, на Лечков, на някакви си там от Созопол."

Той визира кмета на крайморския град Панайот Рейзи, който е член на изпълкова на БФС, а Созопол получи солидна сума за нов стадион.

Стоичков е в Пловдив заедно с екип на американската телевизия USTV, която снима филм за него и града, в който е израснал. Каналът е базиран в Маями и е на испански. В момента Ицо живее там.

"За мен е чест да покажа откъде съм тръгнал", каза Стоичков след снимките на стадион "Марица" и на античния театър.

Работното заглавие на филма е "Трите лица на Христо", а режисьор е Иван Касансеу.

В лентата ще бъдат показани трима знаменити български футболисти от Пловдив, които са играли с № 8 в националния отбор - Христо Бонев, Христо Стоичков и Христо Колев. Динко Дерменджиев, който дойде специално, за да се срещне с Камата, припомни, че това е единственият футболист в света, носител на трите най-големи индивидуални отличия във футбола: "Златна топка", "Златна обувка" и голмайстор на световно първенство.

„Правил съм интервюта с Марадона, Пеле, Меси, Ромарио, но Стоичков е човек с главно „Ч”. Озарен, посланик на доброто, той е Човек, после футболист”, каза авторът на филма Иван Консансеу.

Христо Стоичков получи плакети от общината, връчени му от неговия бивш треньор, сега зам.-кмет по спорта - Петър Зехтински.