Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, който е в болница след зараза с коронавируса, е заявил, че се бори с "адска болест", предаде ДПА, цитирана от БТА.

В телефонно обаждане, осъществено по време на предизборна проява на своята партия "Напред, Италия!" 83-годишният Берлускони казва:

"Боря се да изляза от тази адска болест, която е много отвратителна".

Видеоклип с тези негови думи, изречени по време на кампанията за регионалните и местни избори на 20 и 21 септември е публикуван на сайта на семейния вестник на Берлускони "Джорнале".

"Правя всичко по силите си и истински се надявам да се оправя и да се върна", обявява той.

По думите на експремиера лабораторните изследвания в миланската болница "Сан Рафаеле" са показали, че той е сред петимата пациенти в най-тежко състояние.

Силвио Берлускони постъпи в "Сан Рафаеле" в петък. В болницата той бе диагностициран с двойна пневмония, свързана с COVID-19. Бившият италиански премиер, който навремето е бил обявяван от лекари за "технически безсмъртен", е страдал понякога от здравословни проблеми.

В края на 90-те години Берлускони се излекува от рак на простатата, през 2016 г. прекара в болница близо месец за сърдечна операция, а миналата година бе опериран от херния и запушване на червата, припомни ДПА.

Личният му лекар Алберто Дзангрило, който работи в "Сан Рафаеле" каза за телевизия РАИ, че пациентът реагира много добре на лечението, но предупреди, че "това е болест срещу която не може предварително да обявяваш победа".