Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петър Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Потомствен политик. Братът на неговия дядо, едно от знаковите лица на социалдемокрацията в България Атанас Москов, побеждава Георги Димитров на изборите през 1946 г. След това е изпратен в Белене. Баща му, д-р Стефан Москов, е лекар. Майка му, Емма Москова е дългогодишен директор на Националния институт за паметниците на културата, а впоследствие - министър на културата в правителството на ОДС. Така в семейството ще има две поколения министри. Братовчед на Петър Москов е режисьорът Теди Москов.

Новият здравен министър поема по пътя на баща си. Завършва Медицинския университет в София, след това специализира "Анестезиология и интензивно лечение". Бил е на обучение във Франция, Великобритания, Испания и САЩ. Подобно на немалко от предшествениците си на поста "здравен министър" и той е действащ лекар. Работи като старши асистент в УМБАЛ "Св. Анна" АД в Клиниката по анастезиология и интензивно лечение.

Член е на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия през 2004 г. и едни от учредителите на ДСБ. През 2007 г. е избран за член и на Националното ръководство на партията. През 2009 г. става съпредседател на предизборния щаб на Синята коалиция. Общински съветник от София от ДСБ. От 2013 г. е и зам.-шеф на партията.

На изборите през май 2013 г. се кандидатира като водач на листата от Русе. Коалицията ДСБ-БДФ не влиза в парламента.

Семеен е, има син.

Само за статистиката Москов ще заеме най-ветровия министерски стол в предишното правителство на Бойко Борисов. Тогава той смени четирима министри. Здравният ресор е и един от най-нереформираните и проблемни.

Ключови думи

Коментари

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗДРАВНА КАРТА!

няма анонимни

Три здравни каси! Кокуренцията ще убие далаверата!

Так

Дам, това е единствената управия. Иначе както е сега и петролна държава да бяхме, пак нямаше да можем да налеем така НЗОК, че да няма дупка в края на годината :)

Мария

Чеистито и дано да бъде безкомпромисен към некадърните.Защото в медицината има много на ,които мястото им не е там.

Сериозна биография, симпатичен и икрен човек. Дано успее да се справи. Ако имаше повече такива хора.... А блясъкът в очите му е чудесен, Пеевски просто завижда. То на москов дала, дала съдбата, а от пеевски отнемала, отнемала, дори вещица за майка му оставила. Ами какъв да е? Свински очички без блясък са му подхвърлени от Фортуна...

Запознат

Далавераджия и храненик на Ковачки.

достена лаверн е храненица на ковачки барабар с майка си мария пиргова

Ковац

Дудука е храненик на Ковачки, не си много запознат.

аааааааааа

Майка му, Емма Москова е дългогодишен директор на Националния институт за паметниците на културата, как стават тия работи бе що ни фвърляте прах в очите с разни дядовци....смешницци

болярин

Гъз небърсан! "Мама Ема" както я наричахме археолозите и реставраторите от Велико Търново помогна много за съвременния вид на паметниците на културата във Велико Търново. Тя положи основите на проекта и реализацията на църквата "Св.40 мъченици" довършена при Абрашев!

Крис

Д-р Москов,желая Ви успех!

Д

Ние сме с ТЕБ.! Първият Здравен Министър, който подкрепям. Защото го познавам, защото съм работил с него и стискам палци от 3000 към. УСПЕХ и се пази. :)

LH

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЯРВАМ НА ЗДРАВЕН МИНИСТЪР! ДАНО ОПРАВДАЕТЕ ДОВЕРИЕТО НЕ САМО НА МЕН, НО И НА МНОГО ОЩЕ БЪЛГАРИ! ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!

Желая Ви успех!

FAKT

В цялото правителство има ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЧИТАВ МИНИСТЪР (Петър Москов) затова постъпете по КОМУНИСТИЧЕСКИ - изгонете го, или го пратете в ГУЛАГ !

Д-р Москов,желая Ви успех!

Мен не ме интересуват политическите финтифлюшки, а конкретно фамилията Москови. Откъде идва името и? Откъде е коренът и, от кой край на страната? Кои и какви са били прадядовците и прабабите му? Имат ли нещо общо с тракийските българи, преселили се в Отечеството след края на Освободителната война? Интересът ми е чисто научен, а не клюкарски. Ако министърът-доктор чете тези писания, нека бъде така добър да публикува повече данни за своя произход. Мисля, че ще бъдат полезни и за участниците във форума.

доктор москов стеб сме не прекланяи глава бъди здрав

Докато ни управляват престъпници,не виждам изход за човечеството!!!Още преди да бъде избран П.Москов бях му казал в очите,че неговият метод е загробване на здравната с-ма!!!Ивайло Илиев -Русе

Д-р Москов в Чехия бях 1998година.Там бях със здравна осигуровка,но не като българската!Тук в България ако ще и 6 милиона здравни каси да има,докато ни управляват престъпници и имаме фиктивни гл. прокурори ще има далавери и неясноти!!!Накратко казано по български,,болен здрав носи"!!!Търсят пари от хора на които са им взели всичко,ако това не е съвременен вариант на робство,можете да ме заклеймите като лъжец!Ивайло Илиев-Русе

г-н Москов дядо ми е зле с черния дроп

Може ли да се срешнете сза преглед

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.