Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американското министерство на вътрешната сигурност предупреди, че Русия се опитва да подкопае доверието на американците в сигурността и валидността на гласуването по пощата, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

В бюлетин, маркиран "Само за служебно ползване" и разпространен вчера, отделът на министерството за разузнаване и анализи посочва, че Русия "вероятно ще продължи да засилва критиките си срещу гласуването по пощата и ще повлияе на начина на гласуване в условията на пандемията от COVID-19, за да подкопае общественото доверие в изборния процес".

В бюлетина се казва, че в средата на август руски държавни медии и близки до тях сайтове са публикували критики срещу широко разпространеното гласуване по пощата, твърдейки, че то дава големи възможности за измами и за неправилно преброяване и подправяне на бюлетините.

В бюлетина се изтъква, че има голяма вероятност Русия да засили дейността на тролове, като популяризира твърдения, че изборната система в САЩ е корумпирана, има недостатъци, а освен това е налице "зловредна външна намеса" в нея с цел да подрони общественото доверие в изборите.

Демократът Адам Шиф, председател на комисията по разузнаването в Камарата на представителите, каза, че този бюлетин потвърждава опасенията му, че Русия се опитва да "посее недоверие в нашия демократичен процес".

Според Шиф, като атакува честността на гласуването по пощата, Русия повтаря разрушителното и лъжливо говорене за гласуването по пощата на президента Доналд Тръмп и неговите привърженици, сред които и главният прокурор Уилям Бар.

Тръмп многократно е критикувал гласуването по пощата, изтъквайки, че то ще доведе до некоректни и подправени избори.

В бюлетина се отбелязва, че руските действия са се активизирали особено в условията на пандемията, която ще накара много американци да предпочетат гласуване по пощата на президентските избори.
Сенатори демократи вчера настояха финансовото министерство да санкционира "незабавно" всяко лице или руска организация, които се намесват в американските избори.

Сенаторите заявяват, че разполагат с информация, че Русия се опитва да подкопае кампанията на кандидат-президента демократ Джо Байдън и да подкрепи тази на Доналд Тръмп, както вече направи през 2016 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.