Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От разказите на трима от униформените полицаи от снощи стана ясно, че цял час са били оставени да бъдат замеряни под канонада от бомбички, без нареждане за ответни действия от страна на ръководството.

Макар всичко да е започнало миролюбиво, след 20 ч са се включили видими и обособени провокатори, за които те не могат да кажат дали са футболни хулигани или организирани по друг начин. Както и че нормалните хора са се отдръпнали и дори са опитвали да ги разубеждават, след като са видели действията на въпросните агресори.

Това разказаха трима от снощните участници в МВР кордона - двама ударени от бомбичка, попаднала под щитовте, и един - от паве.

Според описанието е имало определена група "с маски и шапки", които за започнали да викат и да обиждат полицаите, след което да хвърлят първо яйца, после бутилки, а накрая и самоделни взривни устройства.

Това е продължило - по думите на единия, поне час, а на другия - около час и половина. 

"Мога да кажа, че полицията беше крайно толерантна. Около 1 час ни бомбардираха! И чакахме някаква реакция от страна на началниците, да предприемем някакви действия – това е цял час бомби! Целенасочени, хвърлени, може би над 60-70 бомби", заяви младият Иван Манев.

На журналистически въпрос - "т.е. - вие очаквахе от вашето ръководство да реагира още по-рано", той отговори: "Разбира се."

Манев и друг негов колега - Стоян Димитров, са пострадали от бомбичка, попаднала под щита. Той лично опитал да я отмести, но неуспешно.

Освен това казаха, че са замеряни с бутилки, камъни, яйца и множество опасни предмети (по-рано днес министърът Христо Терзийски каза пред парламента, че са хвърляни дори тротинетки и велосипеди, б.р.).

Определени журналисти задаваха въпроси като "какъв тип са тези хора" и "какво значи провокатори", като някои от питанията оставиха униформените буквално безмълвни.

Манев обаче ясно подчерта, че въпросните лица в един момент "са се отделили от нормалните хора" и това е било съвсем видимо и явно - не стана ясно, защо тогава не са предприети действията срещу тях.

А друг от пострадалите полицаи - Андон Христов, каза:

"Лошото беше, че тези хора се бяха смесили с нормалните гражданти, които бяха излезли да протестират. Няма как да предприемем действия спрямо тях, без да притиснем и нормалните хора. В един момент нормалните протестиращи се отдръпнаха – лично срещу мен вече нямаше нормални протестиращи."

Именно той е пострадал от паве, извадено от настилката на София.

"Целта ни беше да не допуснем да влязат в Народното събрание", каза Христов.

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Пуснете ги да влязат. бе! Да

Пуснете ги да влязат. бе! Да се се види, че са дошли да палят и рушат! Тогава и глупаците ще разберат, че на площада са обикновени анархо-комунисти!

.

Факт, имаше и доста провокатори...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.