Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Категорично нямам доверие на българската прокуратура."

Това каза във вторник по бТВ бизнесменът Емилиян Гебрев. Той съобщи, че преди дни е бил уведомен, че прокуратурата прекратява поредното трето разследване по неговия случай.

През януари т. г. от прокуратурата съобщиха, че повдигат обвинение и обявяват за международно издирване трима руски граждани във връзка с опит за отравяне на оръжейния търговец, сина му и техен сътрудник. Случаят е от пролетта на 2015 г. С него бяха запознати партньорските ни служби във Великобритания, защото самият Гебрев смята, че веществото, което е използвано срещу него, е подобно на новичок, с който след 3 години са отровени Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри.

Пострадалият сам изпрати по-рано проби след отравянето си за експертиза от независима финландска лаборатория. Гебрев многократно е повтарял, че службите у нас не са достатъчно активни по случая му и само симулират дейност.

Във вторник той отново повтори тази си теза, като даде за пример последното решение за прекратяване.

Гебрев изрази учудването си, че това се случва точно в контекста на отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Навални, който е в кома, е на лечение в берлинската болница "Шарите". Преди дни "Шпигел" публикува информация, според която от германската клиника търсят връзка с лекарите на Гебрев, като се търси връзка между отравянията на българския оръжеен търговец, по-късно на Скрипал и сегашното на Навални. 

Според Гебрев от прокуратурата не желаят да гледат цялостно на въпроса - "къде са българските ятаци, има ли ги, кой е имал интерес от извършването на всичко това", зададе той въпросите днес, на които от държавното обвинение не търсят отговорите.

Той отново отрече твърдението на прокуратурата, че отравянето му има връзка с износа на оръжия от фирмата му "Дунарит" за Украйна.

"Не намирам връзка с търгуването с Украйна. По тази логика трябваше да бъдат избити много хора", каза той, като добави, че има далеч по-големи доставки от тази на неговото дружество.

"Българската прокуратура много често се изказва, без да мисли какво казва, важното е нещо да каже. Да не вземаме за критерий какво е казала. Доставките за Украйна се раздухаха от българската прокуратура, за "Дунарит" - обратно, никой не разследва общо", продължи Гебрев.

Бизнесменът отново отбеляза, че не се прави крачката да се разследва кой е поръчителят, "изглежда се страхуват от нещо".

Той отбеляза, че в серията от отравяния, които се свързват с руските служби, "ние бяхме пионерите".

Въпреки настоятелните опити на водещия Антон Хекимян Гебрев подробно да опише какво е станало при отравянето, как е загубил съзнание и т.н., бизнесменът даде да се разбере, че не му е приятно да се връща към онези моменти.

"Изчезваш, загубваш всичко пред себе си, спираш да виждаш. Доста жестоко", каза той лаконично.

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Ами и на децата в целодневните детски градини е ясно кой трови по стопански и политически мотиви - Русия, по-точно руските служби. Русия определено няма да иска да сътрудничи в подобно разследване. Няма да сътрудничи и в разследването за отравянето на Навални. И Германия прави разследване, но нищо няма да излезе. Какво стана с разследването за убийството на Немцов, Политковска и редица други. Ами нищо не стана, защото Русия стои в дъното на тези действия и на практика никога няма да сътрудничи. Какво, ще се правим на малоумни, че не знаем ли ! Ами Гебрев е бивш сътрудник на ДС, би трябвало да ги знае тези неща. Всъщност, той ги знае но цялото това бла-бла-бла и за масовата публика.
L F's picture
L F
fantom

-

Поредният гръмовен провал на прокуратурата, която по някаква неясна за мен причина все още има няколко твърдо (платени и) убедени защитници.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Аман от декласирани ченгета

Аман от декласирани ченгета-любимците на клубз!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.