Движението на Мая Манолова – "Изправи се.БГ", няма да става партия. Около него обаче ще се сформира партньорската мрежа от партии извън статуквото, граждански организации, инициативни комитети, локални и национални сдружения и организации, експерти в отделни области. Това обяви самата Манолова, която описа партньорската мрежа като „широка анти-Борисов коалиция“. Тя бе представена на специално събитие в София.

По думите й всички участници в мрежата ще се обединят около меморандум за демонтиране на "едноличния режим на Бойко Борисов", заявка за ревизия на управлението и увеличаване на доходите на българските граждани.

След Манолова на трибуната говориха Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, председателят на движение „България на гражданите“ Димитър Делчев, Нестимир Ананиев от ВОЛТ, майките от "Системата ни убива", бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов, гражданският активист от София Никола Вапцаров, бившият бригаден генерал Димитър Шивиков и др. 

Участниците дадоха заявка, че ще излязат на голям протест на 2 септември с искане за оставката на правителството. 

"Взели сме идеята от ранния СДС. Тогава бе използван същият механизъм. Политическите партии ще се използват за регистрацията на изборите, но гражданите ще подредят листите", обясни Татяна Дончева. Тя бе категорична, че няма амбициите да „додрапа в парламента“. 

„Да премахнем пред младите поколения онези пречки, които досегашният октопод, съчетан от ДС и бившата комуническа номеклатура, създаде. Младите поколения ще излъчат лидерите“, каза Дончева. 

Новата политическа платформа, която ще участва в предстоящите парламентарни избори, бе представена на площад „Славейков“ в София. Там Мая Манолова определи премиера Бойко Борисов като „глава на мафията в България“. 

„Борисов е в паника. Единствено властта и депутатският имунитет могат да го опазят от затвора“, коментира Манолова. 

Според нея той е поискал рестарт на държавата, но този рестарт е възможен само и единствено през "оставката на Борисов и на неговата крадлива шайка".  

Меморандума можете да видите ТУК.