Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С пламенни речи и обръщения във фейсбук, с които се подгрява всенародният протест -"Великото народно въстание" на 2 септември, преминава 53-ят ден на антиправителствения протест. Друга група граждани, предвождани от Станислав Недков-Стъки, президент на спортната федерация по ММА (смесени бойни изкуства), се събраха отново на контрапротест на кръстовището пред Румънското посолство. Те се определят като граждански патрули, които не позволят на протестиращите отново да блокират кръстовището бул. Ситняково.

Традиционно протестиращите се събраха пред площад "Независимост". "Искам да благодаря на служителите на БОП, които ни следят, подслушват, за да докладват на властта. Не се хабете, момчета, ние всичко си казваме тук", обяви Арман Бабикян от "Отровното трио". Днес ни пя певица от Перник, а в сряда чакаме винкели от Перник, каза и адвокат Николай Хаджигенов. Наричат ни метежници, затова да ги пометем, призова от трибуната бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Около 30-ина души се събраха отново на контрапротест на кръстовището пред Румънското посолство, съобщи БНР. Те застанали на тротоара пред посолството, за да заявят несъгласието си с продължаващите вече 53-и ден протести и блокади в центъра на София. Според тях протестите са незаконни и нарушават правата и спокойствието на гражданите.

"Нямат нотариален акт за тези кръстовища, просто да ги изчистят, защото може да се стигне и до сблъсъци. Кои са повече се вижда на избори, когато даваме вота си, а не кои са излезли повече на площадите и кои хвърлят яйца".

"Те не са отишли там, за да протестират, а просто да пречат на всички останали.", коментираха пред БНР участници в контрапротеста.

Целта на хората, които се събират всяка вечер пред Румънското посолство е да не позволят на “метежниците“, както те наричат протестиращите, да блокират и това кръстовище.

Разрешителното им за тези сбирки изтича утре, те смятат да поискат удължаване от Общината. Категорични са, че всяка вечер ще са тук и ще се противопоставят на беззаконието.

Повечето присъстващи пред Румънското посолство са възрастни хора, има и полиция, се казва в репортажа на БНР.

Коментари

53-ти ден

бяха 53 човека! На 54-я ден ще се съберат ли 54 човека?
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Тримата глупаци чакат винкели

Тримата глупаци чакат винкели от перник, а нормалните хора очакват водни оръдия и сълзотворен газ!!! Оставка на кремълската подлога Радев!!!!!!!!!!
 's picture

godo1952

Калин

Хайде моля ви, без заглавия с " винкели", защото тези "винкели" да не се обърнат срещу вас, както много често се случва в този живот. Съвсем не си въобразявайте , че огромната маса хора са застанали зад вашите "винкели", защото все повече започвате да приличате на в- к "Дума" . Хората много добре виждат лицата на протеста, техният произход и биографии. Не можете да заблудите никого. паметниците на партизаните на Минеков -баща още стърчат. Скрийте "винкелите", за да не се обърнат срещу вашата винкелова журналистика. В тази страна има разумни и интелигентни хора, които съвсем не ви ръкопляскат. С "винкели" не се стига далеч-.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Що не докарате и една орда циганета, ще ви отива.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.