Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"На мен ми се струва, че действителната причина за тези експлозии на обществено недоволство стои в едно друго измерение. Става дума за това, че към края на годината кабинетът на Бойко Борисов по споразумение трябва да завърши строежа на газопровода, който минава през българска територия и се предполага, че ще захранва Източна и Централна Европа. Към края на годината, не по-късно, трябва да бъде положена и последната тръба. И понеже в момента има страшен конфликт на интереси, на който жертва е самият премиер, между американската забрана и твърдата воля на "Газпром". Това е геополитически проблем, който българското правителство, което и да е то, няма да може да реши. Не съществува мирно решение, т.нар. код "фифти - фифти". Това е проблем, който Борисов не може да реши с никакви правителствени рокади."

Това заяви в интервю за БНР доц. Валентин Вацев в коментар за политическата криза от изминалите вече над два месеца.

По думите му "протестът се преобразува". Загубил е масовия си характер и едновременно с това е станал зависим от идейното съдържание на своите участници. "В началото той беше проява на политически и морален гняв. Сега вече се вижда ясно, че има дясно и ляво ядро, които успяват да живеят, без да се съобразяват взаимно" - посочи доцентът.

И допълни, припомняйки една от последните демонстрации на антиправителствените протести - с изсипването на цаца пред правителствената сграда:

"Демокрацията няма демонстративен или скандален характер. Тя не се осигурява с изсипване на 1 тон развалена риба пред сградата на министър-председателя... Демокрация е, когато хората са се съгласили помежду си, че няма нищо страшно в това да бъдат несъгласни помежду си. Демокрация е, когато хората знаят, че няма сериозни причини да се мразят, да отричат и да воюват помежду си, а да решават противоречията си по конструктивен път."

Доц. Вацев направи и своята прогноза:

"Политическият часовник на България отмерва последните минути на режима "Борисов". България при следващия режим, който аз очаквам до края на годината, няма да бъде по-демократична, но очаквам да бъде по-спокойна страна."

Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов пък коментира така: "Съществена промяна няма да има. Това, което виждаме, е част от технологията на българския министър-председател да разрежда общественото напрежение, като дава "жертвени курбани". За първи път това стана в едно отминало време, когато беше отстранен Цветан Цветанов. В началото на протестите залог за мира беше главата на Горанов. Една серия от жертвени курбани бяха дадени, но, общо взето, успокоение не се получава. Може да последват и други оставки. Съществува възможност да се смени цялото правителство без министър-председателя с надеждата да се излезе от затруднението. Но аз не вярвам, че това може да бъде решение на проблема."

Доц. Вацев смята още, че подходящ наследник на Кирилов на поста може да е проф. Георги Близнашки - който бе и служебен премиер на Росен Плевнелиев.

Коментари

Залмоксис Тракиеца's picture
Залмоксис Тракиеца
Залмоксис Тракиеца

Порис-OFF = СПИН !

Агент Буда - Порисoff ще остане в историята като най-корумпираният, най-бездарният, най-страхливият, най-глупавият и провален премиер , който някога е имала 3-тата Българска държава. Този чудовищно зависим от мафията, чужди разузнавания и посолства австрало-мутропитек докара страната ни буквално до 4-та Национална Катастрофа. Държавата се разпада пред очите ни ! СРАМ и ПОЗОР !! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ ! #ОСТАВКАМУТРИ !

:)

ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ ВАЦЕВ - агент на ДС с унищожено досие, Решение № 2-1591 от 29.03.2019 г. - ПП БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ /БСП/ Такива са повечето "авторитети" на новото ОФ на ДС. Включая Радев, явочник Майстора и подобни.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА

ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!! ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ!!!!!
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Що не направите това гнусно

Що не направите това гнусно ченге Вацев гл. редактор:)))))
 's picture

lelja Agatha

Близнашки

Не си представям Близнашки като алтернатива на каквото и да е - той просто е мерзавец и това се видя чудесно от премиерстването му
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

ааа, доц. Вацев, пропуснали

ааа, доц. Вацев, пропуснали сте рептилите, които стоят зад всяка свтовн аконспирация. Но пък имате богато въбражниие, въпреки че четох само първите три реда ... достатъчни са !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.