Тази сутрин около 1:30 ч. в столицата е бил нападнат и пребит Георги Флоров – един от лидерите на хората, които не подкрепят антиправителствените протести и блокадите в центъра на София. Информация за случая се появи първо във фейсбук групата "Ние искаме оставката на Румен Радев", публикувана от профила на Флоров, придружена със снимки. На тях се виждат охлузвания по носа и по коленете. Такова е и мединицското, приложено по съответните медии.

След това за инцидента съобщи БНР. Флоров бил нападнат от трима души на улицата в квартала, където живее. Първоначално бе разпространена информация за ул. "Крум Попов" - в "Лозенец", после се оказа друго.

След като бил бит, сам повикал Спешна помощ и полицията. За щастие успял да... конфискува часовника на един от тримата биячи.

Освидетелстван е от съдебен лекар, а по случая работели 7-о РУ и СДВР, гласи информацията на националното радио. Нападателите били трима. А в съответните медии веднага се появиха "информации" кой е извършителят - "метежниците на Румен Радев".

От СДВР само потвърдиха пред Клуб Z, че има подадена жалба за бит мъж на 25 години. Инцидентът е на ул. "Иван Странски" в Студентския град, затова се разследва от Седмо районно и вече е докладван на прокуратурата.

Георги Флоров преди няколко дни сам засне как заедно с още двама разтурят палатките от блокадата пред Софийския университет. Във видеото трима души разговарят помежду си, като коментират, че протестиращите са превърнали София от "столица в село", наричат ги "братята катуняци", а след това се вижда как разрушават лагера. 

Флоров е стар познайник на медиите от различни протести, като в момента е най-деен участник в контрапротестите срещу антиправителствените демонстрации. Преди нападението над палатките пред университета той бе на контрапротеста пред СДВР, когато обяви, че "ние сме против всякакъв вид насилие". Същото казваше и когато бе сред хората от "спонтанното събиране" на бул. "Ситняково" в столицата - след вечерта, в която се стигна до сблъсък между жена, опитала да премине през блокадата с колата си, в която се возеха и двете й деца, и демонстранти.

През 2013 г. - тогава 18-годишен, Флоров разказа как е участвал в платени протести на "Атака" през 2013 г., как си има цяла организация за събиране на хора срещу определени суми, как самият той е привърженик на ГЕРБ, но и управляващите прибягвали до такива практики. Посочените партии тогава отрекоха твърденията на младежа.