Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП не само че няма да участва в консултациите, организирани от ГЕРБ, за нова конституция и свикване на Велико народно събрание, но и вижда опит за преврат. Това стана ясно от думите на Корнелия Нинова, която е председател на парламентарната група на социалистите и кандидат за председател на партията. По-рано през деня Менда Стоянова (ГЕРБ) заяви, че не на ДПС, а отговорната позиция е на БСП е да подкрепи управляващата партия за промени в основния закон. 

"Предложението на управляващите за промяна на конституцията е опит за подмяна и вид конституционен преврат за установяване на диктатура", коментира Нинова от Видин, цитирана от БНР.

Тя бе категорична, че "бългaрcкитe coциaлиcти нямa дa влязaт в cгoвoр зa ocигурявaнe нa пoдпиcи и мнoзинcтвo зa прoмянa в кoнcтитуциятa".

Повтори, че иcкaниятa нa БCП ca за нeзaбaвнo приeмaнe нa мaшиннoтo глacувaнe, ocтaвкa нa кaбинeтa, cлужeбeн кaбинeт нa Румeн Рaдeв, прeдcрoчни избoри". Нинова се позова на взетото решение от Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.

Нинова нарече "фантазия" вчерашната "информация" на Веселин Марешки, че БСП ще промени позицията си след среща със западен посланик.

"Няма да участваме в преговори за конституцията, няма да даваме подписи от тези 120, необходими за внасянето на проекта, и няма да подкрепим с гласове тези необходимите 160, за да се свика Велико народно събрание“, каза тя.

В БСП били категорични, че този парламент и това правителство са изчерпани.

"На финала на този мандат без сериозно обществено доверие не може да се обсъжда и решава този въпрос. Освен това по съществото на предложенията категорично се противопоставяме срещу премахването на социалната, правовата, демократичната държава и другите промени, които се предлагат в конституцията", допълни Нинова.

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Очаквам да откажат въобще да участват в политическия живот на България, защото нямат място там.

Какво получават робите

Но пък ДПС, Воля и ОП ще приемат без критики, само с желание за допълнения. Очакваме и недоволни от Нинова да изразят недоволството си с подкрепа за нова Конституция :D Изобщо циркът е пълен. Важното е да няма обществен дебат, че ще заприлича на демокрация.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Баце бързия им бръкна с

Баце бързия им бръкна с шланга отдире:)))) Много им се искаше ТЕ да внесат предложение за промени, ама на! Сега пак ще се усукват като гювендии:)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.