Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Севернокорейските медии публикуваха днес кадри на Ким Чен Ун, който председателства среща, посветена на коронавируса и опасността от тайфун, след като здравословното му състояние отново стана предмет на спекулации в предишните дни.

Южнокорейските разузнавателни служби потвърдиха, че севернокорейският лидер е делегирал част от правомощията си на сестра си Ким Йо Йон заради прекомерен „стрес“.

Бивш съветник на покойния президент на Южна Корея Ким Те Джун дори написа във фейсбук, че Ким е в кома, без да даде доказателства.

Днес обаче официалната севернокорейска агенция КЦТА съобщи, че Ким вчера е председателствал заседание на най-висшия комитет на управляващата Работническа партия, където се е обсъждала реакцията на правителството на епидемията от коронавирус.

Вестник „Родон Симун“ публикува снимки от заседанието, на които се вижда Ким, облечен в бяло, да говори на антуража си. На един от кадрите се вижда, че той пуши цигара.

Ким е посочил „някои пропуски“ в борбата с вируса и е призовал за по-енергични действия за справяне с тях, според KЦТA.

През миналия месец Пхенян постави под блокада град Каесон, близо до границата с Юга, като заяви, че там е бил арестуван беглец, влязал незаконно от Южна Корея по подозрение, че е носител на коронавируса.

Ограниченията бяха премахнати преди няколко седмици и случаят на коронавирус не беше потвърден. Северна Корея затвори границите си в началото на пандемията и не е обявявал данни за заразата.

Заснетата среща се е занимавала и с мерките за защита на хората и културите от тайфуна Бави, който се очаква да удари Северна Корея тази седмица.

Няколко експерти се съмняват в достоверността на повтарящите се слухове за здравословното състояние на Ким Чен Ун, а южнокорейското разузнаване далеч невинаги е точно за ситуацията в Севера, отбелязва Франс прес.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.