Десетки килограми цаца бяха изсипани тази вечер пред сградата на Министерския съвет. Това стана в 48-ия ден на протести срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.

"Рибата се вмириса откъм главата", написа в профила си Николай Хаджигенов. 

 

На Орлов мост пък имаше колективно четене на книги. На място бяха и лицата на инициатива "Правосъдие за всеки".

По-рано днес във Варна хората се събраха пред местния офис на НФСБ. Сградата бе замеряна с яйца, а по информация на бТВ отново полицията отсъства.

Това става след интервю сутринта по Нова тв на водещия на "Скат" и зам.-председател на Валери Симеонов в партията - Валентин Касабов.

В най-добрите традиции на кафявата медийна машина и със същия речник той обяви, че при инцидента между шофьорката Елена Мицева и протестиращи на "Ситняково" "говорим за една типично животинска проява".

Също така съобщи, че е "страшно, когато стадото решава и в един момент се вземе за глутница" и обяви:

"Крайно време е собственикът - овчарят, да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата!"

Това доведе до кампанията срещу партията на Валери Симеонов във Варна. Бе нацапан портрет на Димитър Карбов - скорошен кандидат за кмет, а на офиса бе изписано "Оставка".

Иначе в София за поредна - 48-а, вечер хора се събраха на площад „Независимост”.

Бурята в София повреди част от тентите на протестиращите.  Снимка БТА

А силната буря няколко часа преди това в столицата събори част от палатковия лагер пред Ректората на Софийския университет. Конструкцията на една от шатрите не издържа под напора на вятъра.

Въпреки това след бурята протестиращите успяха да възстановят палатковия лагер.

 

А пък от Отровното трио днес представиха тениски с призива "Мутри вън". Те са за събитието "Велико народно въстание", обявено за сряда, 2 септември.