Войната между двама от (доскоро) най-богатите българи - собствениците на "Нове Холдинг" Васил Божков и на "Хювефарма" Кирил Домусчиев, навлезе в нова фаза.

През май 2020 г. една от първите фейсбук активности на изгнаника от Дубай бе да покаже документ - "паметна записка", според която след проведена неформална среща се задължава да дава 20 млн. лв. на Нова тв за 10 г., в замяна на което получава "пълен съпорт" от съсобственика й.

Последваха различни ходове, Домусчиев "даде" на КЗК Божков, а пък той продължи с твърденията, че е бил изнудван от управляващите - Бойко Борисов и Владислав Горанов да дава такса "Помагане" през телевизията на братя Домусчиеви.

Така се стигна до днешният пост на доскорошния хазартен бос,  срещу когото има вече 3 групи обвинения по най-различни членове от НК - от държавна измяна, до изнасилване на малолетни.

 

 

Трябва да се признае, че той е издържан в духа на бомбастичните заглавия в псевдомедиите с твъредния от рода:

"Имената на Делян Пеевски и Кирил Домусчиев се свързват с трафик на забранени вещества и контрабанда от години...

... Домусчиев и разработените канали на фармацевтичния му бизнес са поредното парче от пъзела..

... Наглостта им стигна дотам, че да променят Конституцията на Република България, за да защитят Шиши и Киро.

Когато премиер и главен прокурор прикриват и защитават замесени в нелегален трафик лица, това е ясен признак, че държавата е управлявана от мафията."

Това предизвика реакция - Нова тв съобщи, че Домусчиев ще заведе дело за клевета срещу Божков.

В поста му във фейсбук се казва още:

"Днес подадох сигнал до ГДБОП-МВР за разследване".

Тъй като клеветата се не се разследва от ГДБОП и МВР, така и не става ясно какво има предвид Домусчиев: дали ще опита чрез тях да покаже някаква справка, че никога не са го разследвали за контрабанта, дали ще върви на дело за набеждаване от страна на Божков или пък нещо трето.

Предстои да видим.

 

 

Ето и пълния текст на поста на Домусчиев:

"По повод безпрецедентните опити на обвиняемия Васил Божков и свързаните с него сайтове за фалшиви новини за дискредитиране на моята личност и бизнес, заявявам, че ще предприема всички допустими от действащото законодателство действия и мерки срещу всеки, който тиражира и разпространява лъжи и клевети, свързани с моето име. Лично срещу Божков ще заведа дело за клевета, заради твърденията му в негов пост във Фейсбук.

В името на личното ми достойнство, чест и авторитет, както и доброто име, престижа и търговската репутация на свързаните с мен бизнес партньори и служители, без да слизам в низостта на фалшификатите и техните автори, днес подадох сигнал до ГДБОП-МВР за разследване.

Нямам съвместен бизнес с г-н Делян Пеевски нито на територията на Република България, нито извън нейните предели и това лесно може да бъде установено посредством справка в съответните публични регистри. Всеки опит за внушение на подобна свързаност е откровена лъжа и повод за предприемане на действия по съдебен ред от моя страна.

Наясно съм, че с обективната си и независима политика за отразяване на събитията в страната, Нова телевизия е неудобна за обвиняемия Васил Божков и не обслужва него и неговите приближени лица, но твърдо заявявам, че клеветите им няма да променят работата на най-гледаната и уважавана медия в България. Тя служи единствено на зрителите, в името на които Нова ще продължи да бъде лидер сред българските медии с прозрачната си новинарска политика, с най-атрактивните телевизионни шоу програми, с най-интересните и нови български сериали.

Нова и всички останали мои бизнеси са създадени и работят законосъобразно. Това винаги е било така и ще бъде и занапред!

#ВИНАГИ В ИМЕТО НА ИСТИНАТА И ЗАКОННОСТТА!"