Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Бойко Борисов използва днешния Ден на паметта за жертвите на тоталирарните режими от ХХвек, за да отправи критики към президета Румен Радев и протестиращите с искане за оставката на правителството.

"Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес", написа премиерът в профила си във фейсбук.

 

Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи,...

Публикувахте от Boyko Borissov в Неделя, 23 август 2020 г.

 

Днес е 46-ят ден на протести с искане за оставка на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Кръстовищата на Орлов мост, пред университета и между президентството и Министерския съвет в София остават блокирани.

Вчера Радев коментира проекта на управляващите за нова конституция, като каза, че пътят към нея минава пред безусловна оставка на правителството и Гешев, разпускане на сегашния парламент и нови и предсрочни избори.

Борисов обаче днес използва повода индиректно да напомни за миналото на главната партия, която подкрепя Радев: 

"Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм. Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение", написа той.

ГЕРБ обяви, че в понеделник ще започне разговори с партиите в парламента, които са склонни да преговарят за свикване на Велико народно събрание, което да приме нова конституция на България. 

Коментари

 's picture

tsnanev

А кой управлява в коализия с

А кой управлява в коализия с ПАТРЕОТАРЕТЕ ? В чия партия са днес именно същите тези преки учасници в комунистическите истапления? Нали точно Борисов и почти цялото ръководство на ГЕРБ са производни на БКП. ТОВА не е в защита на Радев и БСП. Това са факти. КОМУНАРЩИНАТА е в главите ви. ОСТАВКА!!!!!!

Tази чума до Радев...

...ка пък един път не си подреди и върза косата, та да изглежда поне малко по-нормално!?
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Излизам на площада щом видя

Излизам на площада щом видя плакат: "Оставка на Радев"!!!!!!!!!! Даааа, ама позитанските анархо-комунета НИКОГА няма да викнат срещу посадения от Кремъл бащица:))))
 's picture

smarf

Оставка, наглец!

За какъв правов ред говори този лицемер и лъжец? България правова държава ли е? Тези, които протестират нали затова са навън . Защото искат правова държава, а Борисов все повече се доближава към диктаторски режим. Арогантност, гаври, лъжи и корупция съвпътстват неговото управление. А около него само крадливи, неуки простаци.

Червеният лайномет РРадев,

с вдигнатото юмруче пак ли ни показвате? Оставка на РРадев! О-став-ка!

Може би

мутрите са символ на демокрация? Или шкафчето с еврото?
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

на този ден

можеше да каже становищетото си и за Лукашенко, последният тоталитарист в Европа. Но не, мълчи. А юмрука- на протестите 2013 .г., който го върна на власт,т. за мой ужас имваше вдигнати юмрущи, нарисувани юмруци. Обясниха ми че не били онези от 9 септември, а на Чомски.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Не са Баце.. За ДЕМО версията на демокрацията.

Щото и за 10-те ти години "управление" и ти не извади пълната версия на демокрацията на тезгяха. И ти с ДЕМО версията уж управляваше. А вдигнатия юмрук и в една олимпиада много актуален беше. В САЩ при това. За солидарност с негрите. Нещо пак много актуално там и сега. И що забравяш Баце, че ти кръст превива, ръка целува, помиярче подарява. Участието във възродителния процес да ти опростят. Генералски лампази да ти турнат. Щото и ти част от тоталитарен режим беше. И аулата в Симеоново да ти припомня и твойто: " МВР не трябва да се деполитизира. Трябва да продължи да бъде юмрук на Партията-Майка".
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Така

РР е нагледен пример как комунизма направи от българското ОФИЦЕРСТВО, фатмаци. Селякът - генерал РР.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Селяка генерал

Два пъти е канен и е завършил академии в САЩ. Селяка пожарникар дори и покана, повтарям - ПОКАНА, не е получавал. За академия за разгъване на маркучи в пресечена горска местност. Друг е въпроса дълг щеше да я изкласи. Виж за депешите на американските посланици . Спор няма. Много го величаят . Та чак в библиотеката на американския конгрес за един тъмен балкански субект материали има.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.