44-ти ден на протести с искането на оставката на правителството на Бойко Борисов и тази на главния прокурор Иван Гешев. Отново хилядно е шествието между Министерски съвет и Орлов мост в София. Сутринта денят започна с блокада-изненада на Българската национална телевизия. Там демонстрантите искаха и оставката на генералния директор Емил Кошлуков. Денят пък премина под знака на разправиите между бившият омбудсман Мая Манолова и СДВР по въпроса - репресирали ли са полицаите един от редовно протестиращите, като са направили акция за обискирането на сграда, от която са иззели негов уред за варене на компоти или не. 

Към момента в София обаче се провеждат две демонстрации - от едната страна са познатите блокади на Орлов мост и пред Министерски съвет, но от другата - хора, които протестират срещу...блокадите и насилието. Те са се събрали на бул. "Ситняково", където преди няколко дни имаше екслация на напрежение между жена, която искаше да премине през затвореното кръстовище и протестиращите, съобщи бТВ. 

Събралите се обявиха, че всеки ден до неделя между 20:00 ч. и 22:00 ч. ще бъдат на това място, за да покажат несъгласието си с блокадите в София и агресията. Техният протест обаче е на тротоара и няма затруднения в движението. 

Иначе - организаторите на протеста в София от т.нар. Отровно трио, призоваха протестиращите в цялата страна да не подават заявления за провеждане на демонстрациите пред местните власти. Повод за думите им стана ситуацията от вчера сутринта в Пловдив, където полиция разгони блокада на местно кръстовище, защото по-рано тя не е била одобрена от общината, при подаването на заявката. 

По думите на адв. Николай Хаджигенов няма санкция за неподаване на искането, а така шансът да няма ситуации като пловдивската става по-голям. Той даде и малко повече информация за случилото се - на шестима от протестиращите са направени алкохолни проби, въпреки че полицията няма право на такива действия - хората не са шофирали автомобили и не са имали хулигански прояви. 

Хаджигенов беше категоричен, че това е незаконосъобразно и заяви, действията на полицията са явен двоен аршин, като даде пример с жената, която преди два дни влезе в сблъсък в протестиращи в София на кръстовището на бул. Ситняково. Тя, по думите на адвоката, не е била проверена за алкохол, въпреки че е шофирала тогава. 

След брифинга на Отровното трио пък се очаква да започне същинският протест с искането за оставката на правителството и тази на главния прокурор Иван Гешев. Това ще бъде пореден - 44 ден на демонстрации в София и цялата страна. 

Протестният ден обаче започна още рано сутринта с четвъртата поред блокада изненада - след тези на правосъдното министерство, ЦИК и КПКОНПИ в предишните дни. Този път хора от Орлов мост се насочиха към сградата на БНТ, а настояването - за пореден път от началото на демонстрациите - е за оставката на генералния директор на обществената телевизия Емил Кошлуков. 

Протестиращите поискаха среща с Кошлуков, но им отговорили, че "не са в списък". Въпреки че са поискали да бъдат включени в него. 

"Кошлуков обаче е в нашия списък заедно с Бойко Борисов и Иван Гешев. Оставка!", заяви водачът на БОЕЦ Георги Георгиев.

След кратката демонстрация хората се върнаха на Орлов мост, който остава блокиран от палатков лагер. Блокирано остава и движението пред Министерски съвет и Софийския университет. 

Към момента хората на площад "Независимост" са малко, но се очаква все повече демонстранти да започнат да пристигат след 20:00 ч.

Преди малко пък стана ясно, че се подготвя нова - трета блокада на БНТ, предаде БНР. 

Около 18 часа в лагера дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи:

„Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“.

Малко преди 21:00 ч. потегли и традиционното шествие от Министерски съвет към Орлов мост. Там демонстрантите остават за малко и после заедно потеглят обратно към т. нар. триъгълник на властта. Към протеста вече са се присъединили хиляди.