С кратка декларация на Софийски районен съд за пореден път му се наложи да се занимава с "Пик". От съда днес - деня след гледането на мяркта на Георги Георгиев, комуто прокуратурата искаше арест заради хулиганство - изтъкват:

По повод статия, публикувана в интернет сайта „ПИК“, касаеща работата на съдиите от Софийски районен съд и произнасянето на съдия Надя Бакалова по конкретно дело, изразяваме категорично несъгласие с начина на отразяване на делото и дейността на съда. В статията се атакува по недопустим начин вътрешното убеждение и личността на съдията-докладчик, а използваните изрази и квалификации нагнетяват напрежение в общественото пространство, погазвайки ролята на съда като държавен орган, призван да пази върховенството на закона.

Поводът е познат до болка наратив на нещото, собственост на Недялко Недялков, в което правните аргументи звучат така:

"Грантоядният съд на Лозан Панов е похитен от психодесни соросоиди и работи против интересите на българския народ. Превратът в държавата тече на няколко нива, а юридически е обезпечен от користната Темида."

Ясно е, че прокуратурата няма много основания да харесва съда, но по ирония на съдбата именно СРС  е съдът, който осъди Лозан Панов да плати глоба на Сметната палата. Ама кой ти гледа...

Материалът, който не е ясно в коя графа е - коментар, новина, или рубрика за окултното, завършва с тежки клетви:

"Ще приреве тая съдийка, чак когато посегнат на нейните деца, но ще бъде късно. Като дойдеш на мяра, хващаш вяра."