Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сайтът на МВР разпространи тази сутрин позиция на директора на ГДБОП Любомир Янев, който категорично заявява, че:

"ГДБОП не е провеждала действия по претърсване и изземане по отношение на лице с инициали Т. В. на територията на град София през последните 24 часа."

Това става, след като тази сутрин Мая Манолова обвини силите на реда, че са нахлули у нейния активист Тихомир Василев и пред сащисаните му родители иззели "съд за варене на компоти". 

Явно нещата са били много напрегнати, защото се казваше, че искали да приберат по същия начин и уред за печене на чушки, но майката на протестиращия се е възпротивила.

"...Защото правилно е преценила, че няма да й бъде върнат навреме съобразно потребностите на сезона", отбелязва юристката Манолова.

Според Манолова се касае за "сектор "Наркотици" и Икономическа полиция". Такива отделения обаче има на куп места в структурата на МВР, не само в антимафиотската дирекция. За ГДБОП се говореше снощи по време на вечерния протест. 

Ето как завършва съобщението на ГДБОП, което идва да ни уведоми, че нямат нищо общо с похищението срещу уреда за варене на компоти: 

"Главната дирекция изпълнява задълженията си по план и реагира своевременно на всички сигнали, за да противодейства на разпространението и трафика на наркотици не само на територията на София, но и в цялата страна."

Също така тази сутрин се появи съобщение на Девето РУ СДВР. А именно - че е имало акция срищу незаконен алкохол и е иззет казан от трафопост в жк "Обеля".

"Акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки е проведена от служители на столичното Девето РУ. Действията са осъществени вчера към 11.00 часа след получен сигнал за незаконно държане на съоръжение за производство на алкохол в трафопост, намиращ се в жк „Обеля“.

В хода на акцията е извършена проверка на помещението, в което е открит казан за варене на ракия. На място е установен и стопанинът на обекта – 38-годишен мъж. Съоръжението е предадено с протокол от собственика, който заявява, че предава доброволно инсталация за варене на ракия.

По случая е образувана преписка. Мъжът не е задържан, предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура."

От СДВР потвърдиха пред Клуб Z, че случаят е същият. Но не и собственикът - 38-годишният "стопанин на обекта", за когото става въпрос, не е Тихомир Василев.  

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Майчето пак се насра:)))))

Майчето пак се насра:)))))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.