Ден 43 на протестите с искания и за оставката на правителството, и за тази на главния прокурор Иван Гешев започна с блокада на антикорупционната комисия, организирана от БОЕЦ, и продължи с "контраблокада", организирана от "Възраждане".

От формацията с лидер Костадин Костадинов организираха в столицата "мирен протест срещу незаконните блокади на пътни артерии и кръстовища, поругаването на държавни символи и обществени сгради и срещу насилието над жени, деца и български граждани от т. нар. протестиращи".

Въпросната демонстрация се провежда пред сградата на СДВР.

Тази партия, сочена като наследник на "Атака", която крепеше и кабинета "Орешарски", и кабинета "Борисов", редовно организира протести в София по един или друг повод, като при един от случаите бе атакувана вратата на регионалното министерство, а участниците - напръскани от полицията с лютив спрей, поради което се обявиха за жертви на полицейско насилие.

Иначе протестиращите срещу кабинета по традиция и днес се събраха на Ларгото. Протестът протича мирно, без напрежение, но на импровизираната трибуна Николай Хаджигенов от Отровното трио даде заявка за нова изненада: тази нощ да се обърне внимание на "министъра на вътрешните болести", чиято работа не била "да бие зад колоните" - ясна препратка към МВР и полицейското насилие от 10 юли. И шествието се отправи към сградата на "6 септември", която бе отново атакувана с яйца. Но и с... тоалетна хартия.

А на Орлов мост тече истински рок концерт.

 

Лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки пък бе обект на тазвечершната демонстрация на съгражданите си варненци, озаглавена "Яйца за Марешки!".

Макар да се заявява като опозиция в парламента, партията му неизменно подкрепя правителството във важни за осигуряването на мнозинство моменти, а лидерът й отправя обидни квалификации към протестиращите.

Хиляди протестират тази вечер и в Пловдив, като на живо предава общинският съветник в София Иво Божков:

 

По-рано през деня от Отровното трио, неформален лидер на протестите, публикуваха своеобразен отчет на разходите от получените дарения. От справката става ясно, че до този момент по обявената на името на Николай Хаджигенов сметка са постъпили 65 553,96 лв. Изразходвани са 17 570 лв. Според "триото" средствата са изразходвани за: 

- Палатки, тенти, спални чували

- Озвучаване, кабели, мегафони

- Стикери, плакати, транспаранти, знамена

- Столове, маси

- Храна и вода

- Санитарни потребности

- Популяризация в интернет

- Транспорт

"Върху сумата ще бъде платен законно дължимият данък. Битката продължава. Помощта на всеки един от вас е ценна в борбата срещу мафията. Продължаваме", пишат от Отровното трио.