Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания "Еърбиенби" (Airbnb), която управлява едноименната платформа за отдаване под наем на жилища, подаде вчера документи в Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ за първично публично предлагане на акции, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Компанията заяви в комюнике, че все още не е решено колко акции ще бъдат предложени и в какъв ценови диапазон.

По информация на в. "Уолстрийт джърнъл" "Еърбиенби" се надява обращението на акциите й на Нюйоркската фондова борса да започне още през тази година.

По данни на вестника през 2017 г. стойността на компанията се е оценявала на около 31 милиарда долара. Тя обаче е спаднала до около 18 милиарда долара заради щетите, които понесе заради пандемията от новия коронавирус.

През май основаваната преди 12 години компания съкрати 1900 служители, или около 25 процента от персонала си.

Очаква се оборотът на "Еърбиенби" за тази година да бъде равен на по-малко от половината от този през 2019 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.