Отборът на ПСЖ е първия финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. На полуфинала срещу РБ Лайпциг парижани бяха брилянтни в атака и спечелиха с 3:0, а с най-голяма заслуга за превъзходното им представяне бяха звездите им Неймар и Ди Мария.

През първото полувреме отборът на ПСЖ доминираше изцяло, въпреки някои епизодични добри атаки на РБ Лайпциг. Още в 6-ата минута Неймар имаше чудесна възможност да открие резултата, след като без изведен от Мбапе зад гърба на  отбраната. Бразилецът стреля по диагонала, но топката срещна далечната греда.

Секунди след това Неймар наказа грешката в защитата на РБ Лайпциг, след като блокира топката след опит за изчистване на вратаря Гулачи и я прати във вратата му. Попадението бе отменено заради игра с ръка на бразилеца.

Силното началото на френския шампион бе възнаградено в 13-ата минута, когато Маркиньос засече с глава брилянтно центриране на Ди Мария от свободен удар.

Доминацията на френския отбор продължи. В 35-ата минута Неймар изпълни много изненадващо фаул и вместо да центрира стреля директно към вратата. Бразилецът обаче отново нямаше късмет, тъй като топката срещна същата греда, както и в началото на двубоя.

Малко преди края на полувремето ПСЖ удвои резултата. Вратарят на РБ Лайпциг сгреши при първия пас. Парижани отнеха топката и тя стигна до Неймар, който превъзходно я отклони с пета към Ди Мария и аржентинецът вкара от непосредствена близост до вратата.

В началото на второто полувреме РБ Лайпциг имаше териториален превес, но без да създава опасни положение пред вратата на ПСЖ. Вместо това гол падна отново във вратата на немския отбор. Мукиеле се подхлъзна в близост до наказателното поле, като по този начин подари топката на Ди Мария. Аржентинецът центрира към Хуан Бернат, който засече с глава. Вратарят Гулачи докосна топката, но тя продължи към вратата му. Неймар я довкара, но тя вече бе преминала голлинията. Германците протестираха, настоявайки, че Мукиеле е бил фаулиран. ВАР обаче не видя нищо нередно и попадението бе зачетено.

До края мачът се доиграваше. Така ПСЖ се класира за пръв път в своята история на финала на Шампионската лига.