Отровното трио в лицето на Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков изпратиха поздрав на кметицата Фандъкова и попитаха защо няма реакция от прокуратурата по доклада за корупция в столичното общинско дружество "Чистота Искър".

"Въпросите за фирмата "Чистота Искър" са повдигнати в СОС и прокуратурата, докладът е изготвен от специална комисия и от кмета. Още в началото на 2019 г. Сега е август 2020 г. Много дълго време е преседял в нечие чекмедже, подозирам - нейното", посочи Бабикян.

Става дума за скандала с общинската фирма за почистване, за която стана ясно през миналата година, че "аутсорсва" работата си на частна фирма, свързана с Румен Гайтански-Вълка. Докладът, който бе представен и от Триото, посочва некомпетентност в работата на дружеството, съмнения за конфликт на интереси и роднински назначения, както и назначаване на "мъртви души".

"Има структури въобще без ръководители. Компанията, свързана с почистване, има учители по история, и по физическо възпитание. Открити са липси за 18 хил. лв., управителят е уведомен, но не е взел мерки", изтъкна Бабикян.

"Колкото председателят на Народното събрание е председател на Народното събрание, толкова и Фандъкова е кмет на София", посочи Хаджигенов.

От Триото посочиха и абсурдната сума от 11 млн. лв., платена за работа на снегорини през 2018 г. в месец, в който не е имало никакъв сняг в София. Така управляват от ГЕРБ, обобщиха тримата.

Те не пропуснаха да посочат, че тогавашният началник на дружеството е отстранен, и че кметицата Фандъкова изтъкна многократно, че докладът е пратен на прокуратурата. Но реакция оттам няма.

"Вместо това в Силистра нападат някакви биберони. Бибероните са тук, те смучат оттук. В Столичната община не видяхме никакви каскети, можете сами да си отговорите защо."

Хаджигенов коментира накратко и внесения от ГЕРБ днес проект за нова конституция.

"Няма да коментираме това и ще ви кажа защо - ние не преговаряме с терористи. Идеята на тази конституция е да направят диктатурата законна. Това се опитва да направи Бойко Борисов. Това е правено в две държави до нас - Русия и Турция. Няма да обсъждаме чутовния правен гений, който са сътворили в ГЕРБ."