Протестиращи от гражданското сдружение "Боец" опитаха да влязат в сградата на Министерството на правосъдието, за да се срещнат с ресорния министър Данаил Кирилов. Към момента обаче опитите са неуспешни, а демонстрантите бяха посрещнати от затворените врати на институцията. 

Охраната пък обясни, че граждани не се допускат в този час. 

"Искаме да връчим на Бойко Борисов оставката му чрез министър Кирилов. Ако трябва, ще обиколим всички институции", заяви лидерът на движението Георги Георгиев. 

Разбира се, "БоецЦ" искат и оставката на самия Данаил Кирилов - "готова за подпис". Все още обаче няма информация дали министърът е на работното си място в сградата, или още не е пристигнал.

 

 

Новата акция идва в синхрон с вече заявеното намерение да се промени тактиката на протеста и да се премине и към персонални блокади и затварянето на институции. Така гражданското сдружение смята да отбележи началото на 40-ия ден от началото на антиправителствените протести в страната. Остават блокирани трите възлови кръстовища - Орлов мост, при Ректората и при площад "Независимост".

Кръстовището при румънското посолство, към което е пренасочена голяма част от трафика, засега е отворено и движението е нормално.

От понеделник медицински сестри от страната излизат на безсрочен протест пред сградата на Министерството на здравеопазването, съобщи бТВ. В 18:30 ч. те ще изградят палатков лагер пред ведомството. Добилата популярност на предишните протести сестри Мая Илиева заяви, че се неглижира фактът, че медицинските сестри работят без почивка заради епидемията от COVID-19.