Ден 38 от началото на протестите с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. След 19 ч. хора започнаха да се събират на традиционното място - пред Министерския съвет, но днес протестът е по-малоброен. От Отровното трио казаха, че това не отслабна енергията на демонстрациите. Преди уречения час за старт на протеста в София валя проливен дъжд.

"Ние казваме на Борисов "Оставка", той чува Велико народно събрание", заяви един от протестиращите пред президентството, който говори от трибуната по повод идеята на Бойко Борисов от вчера и обявлението му, че ще се отгегли, когато бъде решено да се свика ВНС за нова конституция.

"Конституция се пише от свободни хора, не от мутри", заяви демонстрантът и добави, че "не може зависими да управляват свободни хора".

Към 21 ч протестиращите тръгнаха на традиционното вече шествие по посока Народното събрание и "Орлов мост".  Половин час  по-късно в "Орловград" отец Дионисий, който почти всеки ден участва в демонстрациите срещу Борисов и Гешев, донесе голяма икона на Богородица "Всецарица". Протестиращи запалиха свещи по случай днешния празник. А Дионисий отправи моление Богородица да помага на правдивата кауза. 

Още по светло полицията задържа мъж, който буйства в района на протеста при президентството. Той е бил във видимо нетрезво състояние, държал се е агресивно, а по време на задържането си бе съблечен по бельо

Очевидци разказват, че участници в протеста няколко пъти са се обръщали към полицията. Едва след това униформените са се намесили. 

Снимка БТА

Блокадите в София си остават - на "Орлов мост", пред Софийския университет и пред Министерския съвет. 

Във Варна обаче тази вечер блокираните улици се увеличиха. След кръстовището пред общината, където има палатки, протестиращи спряха движението и на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и ул. "Шипка". Според БНТ на мястото няма полиция, а протестиращите сами регулират движението. Към момента протестът протича спокойно. По-рано адв. Николай Хаджигенов от триото, който е в морския град, призова протестиращите да бъдат единни и да не се поддават на провокации от властите.

Днес, на Успение на Пресвета Богородица, Варна отбелязва празника си и протестиращите "поздравиха" по този повод управляващите с викове "Оставка".