Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Представеният миналата година смартфон на Microsoft - Surface Duo - ще излезе на пазара на 10 септември, съобщи Engadget.

Той ще бъде с два 5,6-инчови дисплея, свързани с панта, но не с гъвкав екран, а просто два отделни панела. Това обаче означава по-ниска цена от смартфоните с гъвкави дисплеи на пазара.

Цената на Surface Duo няма да е никак ниска - 1399 долара, или с по 100-200 долара от топ-флагманите на пазара на Samsung и Apple. За сметка на това - 600 долара по-малко от оригиналния Galaxy Fold и 100 долара по-малко от Motorola Razr, друг сгъваем смартфон на пазара.

Липсата на гъвкав екран позволява пантата да е 360-градусова, което значи, че подобно на т.нар. "convertible" таблети, които не успяха да добият голяма популярност през годините, и да бъде ползван както като таблет, така и като лаптоп или "палатка" (с двата екрана навън и поставени под ъгъл).

Това ще е и първият смартфон на Microsoft с Android, след опитите на компанията да наложи своя мобилна операционна система - Windows Phone - която се провали заради липса на приложения, въпреки иначе добри устройства, произвеждани от Nokia.

Цената на Surface Duo обаче изглежда малко прекалена, имайки предвид хардуера "под капака". Двата дисплея са с висока резолюция и гъстота на пикселите (1800х1350, 401 пиксела на инч), има солидна оперативна памет (6GB, сравнима с флагманите на пазара). Но вместо най-новия Qualcomm Snapdragon 865+, идва с миналогодишния 855. Причината - дизайнът на Surface Duo бе завършен преди Qualcomm да обявят изискването си новият им процесор да идва с 5G модем, който заема допълнително място в корпуса.

Duo ще е и със скромна батерия - 3577 милиамперчаса, които едва ли ще издържат тежка ежедневна употреба с два дисплея. Устройството е и с моно спийкър и невпечатляваща камера - един сензор, 11 мегапиксела. И варианти със 128GB и 256GB вътрешна памет, но без слот за SD карта.

Впечатляващото е, че в сгъната форма устройството ще е едва 9,6 мм, сравнимо с някои по-дебели смартфони на пазара. А в разгъната - едва 4,8 мм. По всичко личи, че потребителят плаща повече за новата форма, отколкото за хардуера. Не помагат и огромните чела и основи над и под екраните.

Не е ясно и кога ще дойде Surface Neo - подобно устройство, но задвижено от нова версия на Windows - 10X, оптимизирана за двойни дисплеи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.