Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като вчера вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обясни, че "не може в името на това няколко соросоидни НПО и партийки извън парламента да се докопат до властта, да се разсипе държавата", организацията на евреите в България "Шалом" излезе с официална позиция за неговите думи.

ОЕБ "Шалом" е силно обезпокоена от изказване на заместник министър-председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов по-рано днес, в което той твърди, че "соросоидни НПО искат да вземат властта, за да въведат гей бракове", пишат от "Шалом". 

Според тях замесването на името на Джордж Сорос, унгарски евреин, оцелял от холокоста, и един от най-големите съвременни филантропи, е "не само неуместно, но и напомня за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за "пример" за постигане на користните си политически цели".

"Шалом" напомня, че през последните години името на Сорос и терминът "соросоид" се използват от всички крайнодесни организации и политически лидери в Европа и САЩ като част от конспиративни теории, включително свързани и с разпространението на COVID-19 от "евреи ционисти". 

"И въпреки че тези теории, свързани с името на Джордж Сорос, не споменават неговия еврейски произход, те имат силно антисемитски характер и служат за основа за намесването на евреите в социално-икономическите процеси в държавите по света."

После организацията припомня, че българският народ нееднократно е доказвал своята толерантност и непримиримост към човеконенавистните идеологии и приканват да не допускаме езика на омразата да завладее обществото в този "много тежък, екзистенциален период от нашата българска история". 

"Призоваме българските политици да не замесват името на Джордж Сорос в различни конспиративни теории, както и да не допускат разпространението на неонацистка идеология у обществото."

Припомняме, че Каракачанов обяви, че освен разруха на държавата "соросоидните НПО" и определени политически партии искали да вземат властта, "за да въведат гей браковете и да направят джендърска държава".

 

 

 

Коментари

 's picture

Pen40

Не прилича!

То си Е!
 's picture

Kovatz

Агент Иван

Дебелосерко е много загрижен за личното си бъдеще....

Личното му бъдеще отдавна е

Личното му бъдеще отдавна е уредено. Дори и това на неговите бъдещи внуци. Всички имоти на ВМРО до 1944 г. са "прибрани" под шапката на семейната им фондацийка.

Съвпадение

И Прасимир прилича на човек.

....

Евреите следва да бъдат третирани като равни с всички останали хора, но налагането на либералната идеология (както я разбират определни кръгове) не е непременно нещо, по което следва да се мълчи от тези, които не я харесват. Все пак живеем в демокрация.

Виж кой говори!

Каракачанов - "не може в името на това няколко соросоидни НПО и партийки извън парламента да се докопат до властта, да се разсипе държавата". И това се казва от личност чиято партийка едвам влезе в парламента само благодарение на коалицията с Атака и НФСБ. Партийка, която най-вероятно съвсем ще изчезне след този мандат! Абе смешнико! Та поне мисли преди да плещиш!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.