Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Протестиращите пред Ректората на Софийския университет в София ще преместят палатките си пред Министерския съвет. Това заявиха самите демонстранти пред репортер на БНТ тази сутрин. 

Те определят действията си като знак на добра воля. 

Все пак затворени остават пътните артерии на Орлов мост и именно тази пред Министерския съвет. Тази сутрин София се събуди с непокътнати блокади, които продължават и към този момент.

Според хората, пренощували тази нощ на Орлов мост, тя е преминала спокойно и без провокации, съобщава БНР. Не се забелязва засилено полицейско присъствие в района. Припомняме, че МВР преди няколко дни премахна блокадите силово след решение на коалиционния съвет ГЕРБ - "Обединени патриоти". Въпреки това вчера стана ясно, че премиерът Борисов е разпоредил на полицията да не влизат в нов конфликт и да оставят блокадите. 

Около 7:30 ч. тази сутрин протестиращите започнаха да почистват своя лагер, който междувременно се е разширил. От кръстовището пред Софийския университет от 7 ч. се чуват тъпани и вувузели.

"Искрено се надявам и правителството да подаде оставка, и да е време за предсрочни избори. Тези новини очаквам - да не е просто неговата оставка, а след това нов премиер от тяхната парламентарна група“, заяви младият протестиращ Фридрих, прекарал нощта в люлка на Орлов мост.

Припомняме, че днес протестите навлизат в своя 33-ти ден на недоволство. Вчера домати и яйца летяха към сградата на Министерския съвет, а майките от "Системата ни убива" обявиха, че са готови на крайни действия, ако лагарът им пред Софийския университет бъде премахнат. 

По-късно вечерта шествието потегли по бул. "Цариградско шосе". Обичайно наслаждаващите се на тихи вечери заради затвореното ключово кръстовище граждани установиха, че протестът е дошъл под прозореца им, като той достигна хотел "Плиска".

Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов настроението на протеста днес е по-ведро от вчера.

"Хората усещат, че анонсът, който Борисов направи днес със своята снимка във Facebook, че е време за неговите решения, сигнализира, че сме достигнали до някаква граница.“

Коментарът на премиера е на снимка с внуците му и неясно послание за решение, което ще вземе.

 

Коментари

....

"Според „24 часа“, необходими са близо милиард и половина лева, за да заработи електронното правителство. Това е записано в консултационен документ на подчинената на вицепремиера Томислав Дончев дирекция за модернизация на администрацията. До този момент от 2002 година насам вече са похарчени за целта над 2 милиарда лева." - това вече преля чашата. Отсега нататък искам и аз оставката на Борисов и компания. Не се накрадоха! Ще припомня, че на предишните избори трябваше да има пробно е-гласуване, което така и не бе проведено. И продължава от управляващите да се акцентира на машинно гласуване. Докога?

Томислав е прав!

Във всеки един момент, за да заработи електронното правителство са необходими ОЩЕ милиард и половина. Независимо колко са изхарчени преди това, не ли?
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Маджо ги е пратил пред МС

Да приветстват новия премиер Христо Бойкикев.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.