"Топ 10 на най-безочливите, най-циничните и най-наглите изказвания от последните дни на политическата клика и обслужващия я персонал" направи лидерът на "Има такъв народ" - шуоменът Слави Трифонов, очевидно провокиран от акцията на полиция и жандармерия по развалянето на палатковите лагери и блокади в страната тази нощ.

По традиция Трифонов изрази позиция чрез профила си във фейсбук. А сред изказванията има такива на лидера на Воля Веселин Марешки, председателката на синдиката на учителите Янка Такева, самият премиер Бойко Борисов, негови депутати...

"Точно преди 3 години и 3 месеца излязох пред сградата на Парламента, за да защитя гражданските си права. Носех и табела с надпис: “Вие сте се самозабравили. Срамувам се, че сте такива. А аз съм просто един от многото. Изпълнете волята на народа си!”

Днес нищо не се е променило. Аз продължавам да се срамувам, а политическата клика и обслужващият я персонал още повече са се самозабравили. Доказателството го видяхме тази сутрин в 4:30 ч., по тъмно, когато обикновено действат престъпниците. Всъщност, видяхме го и по светло - когато на събитието, организирано от ГЕРБ, бяха удряни журналисти и протестиращи. И двете случки са пример за брутална наглост, характерна за бананова република, а не за страна-членка на Европейския съюз", написа Трифонов.

И представя своя топ 10, който започва отзад напред:

10. “Веселин Марешки: Полицията се вслушва и в нас, и в гласа на милиони българи” (това изказване е от днес и е направено след падането на блокадите).

9. "ГЕРБ се поздравиха със “Светофарите светят зелено” на група “Сигнал” (това е днешният поздрав във фейсбук, публикуван от бившия председател на НС и настоящ депутат от ГЕРБ - Димитър Главчев).

8. "Янка Такева: При оставка на правителството е възможно да се провали учебната година” (това е мнението на вечния лидер на учителския синдикат).

7. “Машинното гласуване може да ни зарази с коронавирус, твърди професор Константинов”.

6. “Евгени Будинов от ГЕРБ: Протести ще има навсякъде, това е заради коронавируса”.

5. “Министър Деница Сачева: Оставка сега ще доведе до протести на гладни през есента”.

4. “Танева за протестите: Всяко едно блокиране пречи на хората, които си прибират реколтата” (изказване на земеделския министър, който преди време препоръча да не казваме на ЕС за евроизмамите у нас).

3. “Андрей Ковачев: Оставката на Борисов може да блокира фонда за възстановяване на ЕС” (т.е. според евродепутата от ГЕРБ, при оставка на Борисов, страните-членки на ЕС ще видят милиардите през крив макарон).

2. "За да се предотврати малка гражданска война, премахнахме блокадите, обяви Валери Симеонов” (изказването е от днес).

1. "Борисов: Хора в ГЕРБ ще се запалят, ако подам оставка (изказването е от месец март, но заслужава първото място. ТОЙ винаги трябва да е първи).