Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не мога да не се съглася с един автор, към когото иначе имам сериозни забележки – той ги кръсти "белите цигани"

Сетих се за тях вчера - от глуповато нахилените им лица на хора, които просто няма какво да ти кажат, и от разказа на Полина Паунова днес - че на конференцията на ГЕРБ били "като у дома си". Отчайващо тъжна констатация... Макар че, ако се замислиш, къде да са като у дома си – в Кингс колидж ли?

Следната сценка:

Преди дни пътувам в един влак с такива момчета с всичкия им съпътстващ весел глъч (защото те винаги са в отлично настроение), тъпашки смешки и почти чаровно ежене - кой колко можел да пие, да бие и... тия трите, общо взето. Та, единият баровски запали цигара във влака. Която взе от приятел де, защото финансовият парадокс около тези деца е, че никога нямат една стотинка, макар че са готови да продадат и майка си за 20 лв. От купето излезе един униформен - дърт старшинка от МВР, явно човек след работа или нещо подобно. И след "що пушиш ти във влака, бе?!", вместо обичайните заплахи и прочее каза едно от ужасно тъжните неща, които съм чувал напоследък:

"Абе, ти ли си бъдещето на България бе!" 

Човекът - тоя старшинка с потна разпасана униформа, с пърхот, блажно по яката и старовремски нелепи мустаци изглеждаше не озлобен, не опитващ се да е страшен или лош - изглеждаше отчаян до дъното на душата си. Като някакво депресирано провиснало магаре Йори.

"Епа, не съм точно я... Съжалявам", смърцъфръца юнакът с цигарата.

С тази същата усмивка, която видях и вчера - когато не знаеш защо, но усещаш до дъното на душата си, че просто си тъп.

Моите наблюдания относно това "бъдеще":

Те нямат никакви интереси, умения или познания в нито едно сфера. Удивително е, че поемат огромни количества видеосъдържание всеки ден, но така само още и още затъват в невежество... А затъват, защото не ги интересува. 

Не ги интересува нищо в сферата на някакъв вид себеизграждане, израстване в обществото (с всичките му условности), за да „излезе нещо от тебе“, както биха казали простичко бабите... Най-паче пък не ги интересува нищо в сферата на труда.

И въобще не е истина, че проблемът е, че са необразовани. Тези, които държат дистанционното на групите малки момчета с къси гащи и епилирани крачета, в повечето случаи са отлично образовани. Добре образовано беше и дрогираното ла..но, което уби Милен Цветков.

Проблемът не е, че са неуки, а че са безнравствени.

В собствените си очи те са някакъв вид патриоти – стъпвайки на това, че са татуирали на едината буза на гъ... си Левски, на другата Ботев. Но с удоволствие се цанят като трабъл мейкъри срещу сребърниците на ДПС и тумора, наречен условно КОЙ.

Те никога, ама никога няма да разберат за какво се борят хора като Поли Паунова (която не познавам лично, б.а.). Няма смисъл да им обяснявате.

Заслужава напомняне, че при сегашните протести, при една от първите такива изцепки – когато опитаха аранжирано да подпалят входа на бившия Партиен дом, сред задържаните имаше юнак на 15 години. Дано не го е чел някъде старшинката от влака...

Лицата им с тяхната така характерна неопределена нахиленост/агресивност може да видите на видеото на Миролюба Бенатова вчера – за щастие те не я познават, затова и не я нападат. А не я познават, защото единствената им "експертиза" е в сферата на татуировките, телефоните и евентуално зобта, продавана свободно по магазините за добавки.

Помня, че през 90-те се чудехме всички ние, които се пънем да се вместваме някак в понятието „нормални“ и които наблюдавахме прехода от пълна соцзаспалост - откъде, да му се не види, се появи цялата тази пяна. Сега има качествена промяна – вече не се питаме. Това са децата на първата генерация такива, които просто не се справиха. И избраха за себе си да станат отрепки.

В голяма степен... Предполагам... Не знам.

Факт е обаче, че не са ни внесени нито от Сорос, нито от Путин, дори не от Бил Гейтс с неговата прословута ваксина – това са си нашите деца. Отчувани и отгледани изцяло тук – Made in Bulgaria.

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

С доста от написаното се

С доста от написаното се съгласявам, но питам защо малцина от журналистите носеха знаци "PRESS", баджове или нещо подобно, както е навсякъде по света. Да се вижда коя медия представляват. Страх ли ги е, срам ли? И не може всеки мераклия с телефонче в ръка да влиза в секюрити зоната. Основно правило, което беше обяснено вчера по сложния начин!!!

++++

Мисирките вчера си търсиха конфликта и го получиха! Неканени отидоха на чужда сватба и решиха да правят циркове....резултата бе закономерен!
Нощен Страж's picture
Нощен Страж
нощен страж

Принципно!

Съм против всякакво насилие над журналисти, особено над жени. Но въпросната Полина Паунова е толкова нагло същество, че разбирам защо точно на нея й се случи.

ДПС проми робите.

За тези живяли повече от 30 години в България не ви ли прави впечатление как от идването на мутрата Бойко рязко населението почна да си остригва главите като боррче? Това е един от видните белези за опростачването на нацията. Всичко тръгна от чалготеките. Тарикатлъкът на белите цигани.
 's picture

godo1952

Калин

Татуираните, миришещи на бира примати по палатките на протеста, те ли са бъдещето на България. Мазния Бабикян, Бойкикев, Минеков и Мая Маноловали ли са бъдещето на България ? Нашишкавелият примат лежащ по палатката, ще си остане същия и след Борисов. Назначеното от Решетников безлично нищожество, което може да поиска оставката и на папа Франциск - той ли е бъдещето ? Тези люде дори не подозират, че един кабинет с Радев и ДПС , БСП и розовата Демократична България, ще осъмне с двойно по-големи протести ! Наистина ли не го знаят ? Не събаряй старата къща, преди да си построил новата. Ще го разберат по трудния начин. Например Орешарски го разбра !

Онзи "примат" дето го биха вчера недоучилите лумпени на ГЕРБ...

...беше астрофизик. Ти сигурно си достатъчно прост за да не знаеш дори какво е астрофизика. Вече ми писна разни незавършили и основното си образование да се опитват да раздават акъл. Точно заради такива некадърници като вас, които обаче са много кресливи сме на последно място в Европа. Крайно време е да си подвиете опашките и да си заемете мястото в крайната ред на обществото!

.....

Подзаглавието на статията плаче за дело от страна на БХК, тъй като по този начин се насаждат и утвърждават негативни стереотипи за определена етническа общност в страната ни. Както и преди го написах, пак ще се повторя: по езика им ще ги познаете (дали носят промяна или още от същото, че и по-зле).

Човекът цитира...

...и съвсем на място обяснява, че не е съгласен с автора на цитата.....Ама ти кой знае защо не си го забелязал това.
 's picture

:)

Така

се отглежда мутраюгенд. По образ и подобие. Не са никак мои/наши, а са си мутрени. Обвинявам медии беззъби кротушки, тренирани труженици. Обвинявам хора, свикнали да живеят според релтивистични морални критерии, посредствените, които станаха първи.
 's picture

Бобо

Герберащината

Герберащината върви ръка за ръка с простащината..... диалектическа закономерност....
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Така

Образование,образование, образование и пак образование. И после законност и ред. Това е най важното. Но никой от играчите на протеста не го иска. Защо?

Сериозен ли си, човече?

Ванка, брат, стой си в америка и не задавай много въпроси, моля те! :D :D :D Зарад такива като тебе с това му мислене, природата наби червения бутон, ама надали ще ме разбереш какво баш, точно значи това... дано схванеш колко значение имаш ти, дипломите и образованието ти, когато схванеш смисъла на червения бутон. :D :D Зомбита образовани.
Red Headcrab's picture
Red Headcrab
Headcrab

Да обобщим ситуацията

"Там където царува сивотата, на власт винаги идват черните." Братя Стругацки

Лъвове!

Отговорът на всичко ви го дадох горе. Забравили сте да мислите като българи. ГЕРБ ви управлява, ми погледнете си герба бе. Питайте детето да ви направи анализ. И помнете, в България 2+2=5, защото винаги си имаш едно на ум! Айде успех.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.