Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бойко Борисов губи лично одобрение, докато партията му продължава да бъде първа политическа сила според последното социологическо проучване на „Маркет линкс“ по поръчка на бТВ. 

При избори сега ГЕРБ има 15,2% подкрепа, партията на Слави Трифонов – "Има такъв народ", е втора политическа сила с 15 на сто одобрение, БСП - трета (13,5%). Според данните "Демократична България" има повече подкрепа от ДПС – 6,6 срещу 6,3%. "Обединени патриоти" са с 3% одобрение, а формацията на Мая Манолова "Изправи се" - 2,6%. 

Неудовлетворението от развитието на страната стига до много висока степен, в подобна ситуация бяхме през 2018 г., когато имаше отново ремонт на кабинета и вицепремиерът Валери Симеонов напусна управлението, каза социологът Добромир Живков от "Маркет линкс". 

По думите му годините на кабинета "Борисов 3" се движат в пикове и спадове, в момента сме може би в най-ниската точка. Едва около 20% от българите смятат, че в момента държавата се развива в правилната посока, посочи той. 

Според социолога в ситуацията на COVID-19 в цял свят се говори за нов тип лидерство. 

„Виждаме голяма промяна, особено в сравнение с 2009 г., когато Борисов стана премиер. В последното проучване рейтингът му е много нисък. Това е много ниско ниво на одобрение, което до момента не сме отчитали“, смята Живков. 

По думите му това е сериозен индикатор за тежката лидерска криза в най-голямата политическа криза в страната. 

„Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме“, каза социологът. 

По думите му политическата обстановка води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и гражданите са събудени, хората са готови да отидат да гласуват, но това не означава, че са направили своя избор за кого да гласуват, добави той. 

Според него особеният интерес трябва да бъде насочен именно към ГЕРБ и по какъв начин първата политическа сила в страната ще преодолее политическата криза.


Социологическото проучване е национално представено. Проведено е сред 1093 пълнолетни лица в страната и 500 в София. То е направено в периода 28 юли – 3 август 2020 г. по метода на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Коментари

Скоро обещаната криза

Герб 2 шута Слави с изкуствено надут рейтинг. Show must go on.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Учиндолската дружка на

Учиндолската дружка на мутрите ще сменя модела:))))))))))))))))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.