Григор Димитров и руснакът Данийл Медведев са били хванати от полицията в Монако да шофират с превишена скорост, съобщава местна медия. При акцията са спрени 10-ина души със същото нарушение, като първоначално полицаите не са разпознали известните тенисисти, съобщи БНР.

Новината е на местната медия nicematin.com.

Всички спрени автомобили са с регистрация в Монако, а на 20-километровата отсечка между княжеството и Ница максималната разрешена скорост е 110 км/ч, но Димитров и Медведев са управлявали своите автомобили с между 160 и 180 км/ч. Глобата за подобно провинение е 750 евро. Българинът се е връщал от демонстративния турнир на Патрик Муратоглу в Ница.

За провинението Димитров и Медведев са временно лишени и от шофьорските си книжки.

И двамата са заявили участие на Мастърс турнира на Синсинати, който тази година ще се играе в Ню Йорк от 20 август. Медведев е шампион там през миналата година, а Димитров - през 2017 г.

Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Мъри получи уайлд кард за основната схема на турнира. Състезанието ще бъде и последна проверка преди старта на Откритото първенство на САЩ на 31 август на същите кортове в комплекса "Били Джийн Кинг".

129-ият в света в момента Мъри, двукратен победител в Синсинати през 2008 и 2011 г., ще участва в първия си турнир за сезона. Освен него уайлд кард за основната схема получиха още американците Томи Пол, Тенис Сандгрен и Франсис Тиафо.