Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фитнесите искат сваленият за тях на 9% ДДС да остане в сила и след 2021 г., а дали ще се намалят цените на услугите, ще реши всеки самостоятелно. Това стана ясно от изказване на представител на Българската асоциация "Здраве и фитнес" пред БНТ.

От началото на август данъкът добавена стойност за фитнес залите, басейните и игрищата за спортни занимания е 9%, а не 20. Мярката се наложи, за да се компенсират загубите от пандемията.

"Разбира се, ще е някакво облекчение след загубите, които претърпяхме по време на повече от два месеца, в които не работихме", каза Радка Чернева от асоциация "Здраве и фитнес".

Спорд Чернева обаче решението дали ще се намалят цените на услугите е самостоятелно, защото в момента пазарът е такъв, че цените са достатъчно ниски.

"Фитес секторът е един изключително важен сектор по отношение на ползите от работата, свързани с това, че благодарение на двигателната активност, спорта, фитнеса се подобрява здравословното състояние на хората, повишава се качеството им на живот", допълни.

Чернева заяви, че и след 2021 година ще настояват ДДС да е 9%. От асоциацията се надяват на дългосрочна държавна политика за превенция на заболяванията и профилактика.

Също пред БНТ тази сутрин варненски управител на ресторант окачестви действащото вече намеление на данък добавена стойност върху бирата и виното като "хубава мярка, но леко закъсняла във времето".

Според представителя на бранша намаляването на ставката нямало да реши проблемите на хотелиерите и ресторантьорите.

"Това е една много хубава мярка, леко закъсняла във времето", смята Асен Антонов, управител на ресторант във Варна. - "Все пак е по-добре от нищо."

Според него идеята не е да се намали данъкът, а да има повече работа. По негово мнение са привилигеровани хората, които имат ресторанти и заведения в "живи" градове.

Антонов не смята, че намаленият ДДС ще доведе до увеличаване на оборота.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.