Британският премиер Борис Джонсън обяви, че завръщането на запалянковци на спортни събития в страната се отлага заради  все по-големия брой на установени заразени с коронавирус.

Този уикенд трябваше да има публика на три големи състезания на Острова, но това няма да се случи.

Днес започва Световното първенство по снукър, известно просто като "Крусибъл", и в залата се планираше да има 300 фенове. 

2500 души щяха да се допуснат на мачове по крикет. А 5000 души се гласяха да проследят на живо легендарният автомобилен фестивал в Гудууд. На всички тези арени трябваше да се спазват мерки и зрителите да седят едни от други на разстояние, но ще останат изцяло празни. Организаторите вече се извиниха с официални изявления.

Поначало на стартовете от Формула 1 на пистата "Силвърстоун" не бе планирано да има запалянковци.

Забраната на Джонсън засяга и други спортове, след които футболът, който губи най-много от празните стадиони. Имаше идея през август и началото на септември да се направят опити с допускане на малко публика на приятелските мачове преди новия сезон във Висшата лига и по-долните нива. И тя няма да се реализира.

Изглежда също така, че надеждите за допускане на фенове на трибуните през есента в първенството и турнирите са все по-илюзорни.

Изминалият сезон в Премиърлийг и Чемпиъншип беше довършен пред закрити врата - като почти навсякъде другаде в Западна Европа.