Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

2280 лева струва издръжката на четиричленно семейство. Това показват изчисления на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

Според данните след 10-процентното увеличаването на цената на тока се очаква поскъпване и на редица основни стоки и услуги. Сметките на синдикалистите показват, че разходите на домакинство ще се увеличат с 40 лева на месец тази зима. Така месечният бюджет за семейство с две деца вече е 2280 лева месечно – по 570 лева на член от семейството.

КНСБ предлага да бъде въведено ново тарифно отчитане - който харчи повече ток, да го плаща по-скъпо, а по-малкото потребление да се стимулира с по-ниска цена на електроенергията.

Синдикалистите са категорични, че сега съществуващата система на енергийни помощи е недостатъчна, за да се посрещнат ударите на новото повишение на цената на тока. Хората, получили такава помощ за отоплителния сезон 2013/2014 г., са 251 876 души. По сметките на синдиката това са едва 16% от живеещите под линията на бедност у нас.

Ключови думи

Коментари

Тц. Не стигат. Повече трябват вече.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.