Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия не подкрепя желанието на американския президент Доналд Тръмп да върне Русия в Г-7, предаде руският бизнес портал РБК.

По-рано Тръмп беше предложил да се проведе следващата среща на върха на Г-7 в разширен формат - с участието не само на Русия, но и на Южна Корея, Австралия и Индия.

Германският външен министър Хайко Маас заяви в интервю за "Райнише пост", че това няма да се случи, докато не бъдат разрешени ситуацията с Крим и конфликтът в Източна Украйна.

"Не можем просто да се съгласим, че границите в Европа се променят през XXI век", каза той.

Маас отбеляза, че той също не е съгласен с поканата на други страни на срещите на върха на Г-7.

„Смятаме формат Г-7 или Г-20 за нормален, но сме против Г-11 или Г-12“, каза той.

Тазгодишната среща на върха на Г-7 трябваше да се проведе в Съединените щати през юни, но Тръмп по-късно я отложи поне за септември. Кремъл заяви, че Москва не отказва да общува в никакъв формат, но връщането на Русия в групата не е самоцел.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.