Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"За пореден път видяхме как прокуратурата бие онези, които са нейни опоненти. Ще има хора, които ще кажат “Защо президентът е във фокуса на вашата дейност?”. Затова на тях искам да им кажа – когато съвсем скоро Гешев покаже Борисов с белезници, тогава по същия начин ще настояваме Борисов или който и да е друг да получи законен процес. Нашата борба не е срещу един или друг, нашата борба е за правова държава за всеки български гражданин, независимо какъв е той."

Това заяви лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов. Той подаде днес отворен сигнал до Софийска градска прокуратура. В сигнала се посочват основанията, поради които срещу главния прокурор трябва да бъде започнато наказателно производство и се призовават прокурорите да извършат обективна, всестранна и пълна проверка на изложените обстоятелства и да предприемат необходимите действия. 

Действията на "Демократична България" идват след решението на Конституционния съд, според което всеки прокурор може да разследва главния прокурор.

"Преди време пресцентърът на Главна прокуратура обяви материали, добити с използването на специални разузнавателни средства. Има специални текстове в НК, които криминализират използването на материали със СРС за цели различни от съдебното производство. Гешев ги използва за пропаганда", обясни Иванов и допълни, че за момента това е най-простото престъпление, за което Иван Гешев може да бъде разследван.

Той се обърна към компетентните прокурори в Софийска градска прокуратура с призив да се сезират, да направят проверка, да упражнят своите правомощия и "да покажат, че в България има достойни прокурори, които не се страхуват да разследват главния прокурор".

Христо Иванов допълни, че познава лично такива прокурори и знае, че много от тях симпатизират на протестите и усещат срама от действията на настоящия главен прокурор: 

"Време е да покажат лицата си, да напуснат омертата и да покажат на целия български народ, че има прокурори в България", заяви Иванов.

Съпредседателят на Демократична България се обърна и към народните представители: 

"Призивът ми към парламента и към всички политически формации там, които откриха, че могат да задават въпроси на Гешев, сега, следващият тест за тях, били те от управляващи или от опозицията, е дали ще настоят и дали ще се преборят за върховенството на парламента в българската система от власти. И дали ще се преборят за правото на парламента да задава въпроси на Гешев относно това как той прилага държавната наказателна политика по конкретни дела. Или ще приемат унижението този нахален тип да им размахва статистика и да откаже да им отговори за конкретни драматични потъпквания на конституцията и на закона, които той извършва практически всекидневно. Българският парламент не може да сведе глава пред тази бухалка".

Изказването на Борисов, че Христо Иванов мечтае да стане главен прокурор той коментира така: 

"На премиера най-големият му страх е, че Христо Иванов щял да стане главен прокурор. Моята мечта е в България да има професионален главен прокурор , от средите на българската прокуратура, има такива прокурори и от това го е страх Борисов. В България политици не бива да стават главни прокурори. Аз съм политик и затова никога не ми е минавало през ума да ставам главен прокурор. Но и главни прокурори не бива да стават политици. Особено в стилистиката на Гешев, който не просто политиканства, а сопаджийства. Това е български политически термин от времената, когато със сопи са се разправяли с опозицията. Сега прокуратурата е превърната в такава сопа и затова той не е главен прокурор, той е сопаджия".

 

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

НИКОЛА ФИЛЧЕВ „Аз препоръчах преди време на Христо Иванов да стане младши съдия и да работи за върховенството на закона като издава справедливи решения. Но той не може да спечели конкурса и още повече не може да работи като съдия. Няма сили и нужната компетентност. И затова си е избрал да се прави на политик. Ще вика, ще кряска, ще сваля тоя, ще вдига оня. Ще се бори за народа, за демокрацията и евроатлантическите ценности. И всичко туй за пари", допълни Филчев. "Господинът има и лична проблеми. Нали преди време го хванаха маскиран на летището да заминава за чужбина да ражда. Не знам дали роди. Да не навлизаме толкова дълбоко в личното му пространство. Нека си вика. На никого не пречи. Той се закани и да напише цял роман за прокуратурата, като напусне министерството. Ето мина доста време, сега е по-свободен. Но не съм чул да е написал нещо. Изобщо може ли да пише ? За четене – знам, но за писане. Що се отнася до главния прокурор, ясно стана на всички, че той ще си завърши определения от Конституцията мандат, въпреки крясъците на Ивановци, Радановци, Таковчета и други костовачета. А работата на г-н Цацаров получи неведнъж висока оценка от редица български и европейски институции", каза още Никола Филчев.
 's picture

Добрев.и

многословния godo1952

Горният текст е публикуван във вестник Милиционерска мисъл - ежедневник ,24 бели страници. Гл. редактор - Дани Кирилов.

Звучиш като Априлски поет славещ ТодАр Живков

Смешник! Защо не анализираш казаното от Христо Иванов, а си се захванал директно с оплюването му? Па поне да беше писал истината, а то само повтаряш лъжите на Пеевските парцали.

Горко му на тоз народ,

който е тръгнал подир това ръмжащоговорещо нечленоразделно говедо Бойкиев! Разбирам платените от Божков водачи на стадото и безработните от Еврофутбол...... но има и грамотни хлапета на митингите, само за шоуто ли са там? Не разбират ли че така легитимират заграбването на властта от озверелия червен реваншизъм!
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Dogo,

не изпитваш ли поне малко срам да цитираш един освидетелстван и доказан шизофреник,а вероятно и убиец,което обаче бе старателно скатано и покрито!Естествено за Филчев става въпрос!Един зъл и самодоволен психично-болен тип ли ти е отправната и опорна точка?Много добре,даже отлично!
 's picture

:)

Ти пък

гербелашки трол да има срам! Мани ги тия кърджалийски разпоретини. Вчера един викаше, че американската лаборатория излъгала. А знае, че тука има един мутраки официално признат и осъден лъжец.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Ха-ха-ха-ха!

Не-прокоп-сито Бокики щял да се бори. Като прасе с тиква!

Тъпите герберски измислени манипулации

Герберите трябва да престанат с тъпите си манипулации! Трябва да си доста сбъркан да обявяваш хората, които желаят изхвърлянето на каскетаджията Гешев за болшевики. Та Гешев от къде мислите е копирал каскетаджийския изглед на червен комисар от Петровка 38!? А тъпанарските му, болшевишки разсъжденния против разделението на властите? Само пълен идиот ще прави толкова жалки опити да обявява протестиращите за болшевики!
Cien Cien's picture
Cien Cien
cnn1

Герберастки комунистически КАПУТИ

Всички Герберастки комунистически КАПУТИ са активирани да плюят по ДА България. Щото им е ясно, че точно ДА България ще погребе тази проста и мошеническа пасмина, наречена ГРОБ за България!

.

Леле, Ицо Иванов пак нещо влезе във фаза…

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.