Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Магдалена Ташева трябва да бъде обявена за персона нон грата в Украйна.

Това стана ясно от разпространено днес съобщение на украинското МВР, цитирано от агенция УНИАН.

Вътрешното министерство в Киев заявява, че присъствието на чужди граждани, обявили се за международни наблюдатели на незаконните избори в Донецката и Луганската народни републики в Украйна, е незаконно.

МВР разпространи списък на т. нар. наблюдатели и отбелязва, че те са представители на най-ненавистните и антидемократични политически сили в страните си.

Първа в списъка е Магдалена Ташева. Отбелязано е, че тя е журналистка и членува в националистическата партия "Атака", бореща се за излизане на България от ЕС и НАТО.

Факсимиле от списъка на украинското МВР

В списъка под номер 4 е Алесандра Мусолини - внучка на италианския фашистки лидер Бенито Мусолини. Неизвестно защо обаче от украинското МВР по погрешка са я обявили за мъж под името Алесандро Мусолино.

Там фигурират и други самообявили се наблюдатели от страни като САЩ, Чехия, Италия, Австрия, Сърбия, Унгария и други.

"МВР се обръща към украинското Министерство на външните работи с молба да предприеме съответните мерки за гарантиране на обявяването на посочените чуждестранни градни за персона нон грата на територията на Украйна и предаване на информацията за тяхното участие в противоправни действия на територията на Украйна на съответните правителствени учреждения в тези страни", се казва още в съобщението.

Магдалена Ташева се прочу преди година, когато нарече "канибали" пристигащите у нас бежанци от Сирия.

Тя дълги години работи като журналист във в. "Атака" на едноименната партия. Автор е на редица анализи и коментари по теми от обществено-политическия живот.

Ташева бе водеща на предаването „В окото на бурята“ по телевизия „Алфа“. През 2013 г. Българският хелзинкски комитет (БХК) заведе срещу нея и срещу "Алфа" дело за дискриминационен тормоз пред Комисията за защита от дискриминация. Депутатката бе подсъдиа в качеството й на водеща на предаването „В окото на бурята“. Поводът бяха редица предавания, в които Магдалена Ташева представя бежанците от гражданската война в Сирия като мними бежанци, ислямисти, екстремисти и престъпници, нарича ги „изчадия”, „сган”, „масови убийци”, „канибали”, „диваци”, „отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия” и др.

В Донецк, където наблюдаваше непризнатите от Запада избори, Магдалена Ташева похвали тяхното провеждане. Това сподели пред Клуб Z местният сепаратистки лидер Денис Пушилин, който седял до българската представителка на пресконференция.

Ключови думи

Коментари

Eх, че демократична тази Украйна! Обявява за персона нон грата в Украйна, хора които не са били в Украйна, а в съседна на тях държава :D

наблюдател

Откога пък някаква самозвана република е станала друга държава? Д'еба и атакистките боклуци!

А и това "националистическа партия "Атака" сигурно трябва да звучи като нещо недобро и осъдително. Националисти (и то национал-социалисти) им е разрешено да бъдат само на пичовете от Десен сектор. Да не говорим пък "бореща се за излизане на България от ЕС и НАТО" колко ли кощунствено звучи в Украйна, която със зъби и нокти драпа да се мушне в тия структури.

Гой Фокс

Ама естествено, изборите са незаконни, сепаратистките Луганска и Донецка република са незаконни, само сепаратиско Косово е законно.

ани

Когато Разград и Кържали се отделят и проведат избори за независимост каква песен ще пееш?

КлубЗ, жалки сте.

КлубЗ, жалки и манипулативни сте с тоя цитат: "Магдалена Ташева се прочу преди година, когато нарече "канибали" пристигащите у нас бежанци от Сирия." Ташева нарече така не незаконните арабски имигранти у нас, а съвсем конкретен случай - джихадиста от клипа в Youtube, който изяде сърцето на убития си враг. Или това не е КАНИБАЛ според вас? Продължавайте с антибългарската си политика, докато нашите местни ислямисти турци и цигани отиват да се бият за пари с джихадистите от ИДИЛ!

Развеселен

маги ташева е изчадие и дивак

Много развеселен

Откога тая изкукала бабиера е и "журналист"? Че то и вестник "Атака" (както и едноименната т.н. "партия") и ТВ "Алфа" са просто трудова терапия за психично болни...

Фермер

Атакаджийската паплач да не бъде допускана извън границите на България! Изродите само срамят страната ни. Тук в кочината!

Стоян

Аз и тук не ги искам. Може ли просто да ги избесим всичките - комунисти, фашисти, ционисти, ченгета...

Стефан

Да заминават всичките при работодателя си Путлер!

Ау,леле

Голем праз ,като я обявяват.То пък и една държава ,това Украйна..М.Ташева е една смела и умна жена,която много уважавам и й желая успех.

Баби

Много комунистически трол тука ... Много ... Иначе тази мухлясала бабичка, не виждала мъж от десетилетия, се нуждае само от едно ...

Да и го начукаме дружно!

Деян

То бива мазохизъм, но твоя е извън всякакви граници. Та човек трябва да си мрази онази работа, та да го начука на тази грозотия.

не на комунистите

Крайно време е да се забранят БСП, АТАКА, НФСБ и АБВ. От днес да се започнат протести срещу тези организации заради факта, че поддържат връзки с руснаците. С подписка за референдум, може да се забранят тези организации. НЕКА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КАЖЕМ: НЕ НА РУСИЯ РУСИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЗЕМЯТА

Абе нещо сте много истерични в този форум. Да не би да сте гладни?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.