"Арсенал" е на финал за Купата на Футболната асоциация след паметна победа над носителя на трофея "Манчестър Сити" с 2:0 на "Уембли". "Топчиите" ще научат съперника си утре - "Челси" или "Манчестър Юнайтед", съперници в другия полуфинал.

Пиер-Емерик Обамеянг реализира майсторски в 19-ата и 71-ата минута.

Микел Артета, назначен за мениджър на "Арсенал" в края на миналата година, а след това преборил и коронавируса, спечели тактическа битка срещу човека, на когото доскоро беше асистент - Пеп Гуардиола. Това бе факт особено преди почивката, когато лондончани играха почти перфектно.

След антракта "Арсенал" удържа натиска на "Сити" и може да спечели трофей в много тежък сезон за клуба. А "Сити" сдаде още едно отличие след шампионската титла.

Впечатляващо е, че в една седмица тимът на Артета би последователно двата най-силни отбора в Англия - "Ливърпул" във Висшата лига, и "Манчестър Сити".

Двубоят започна по-добре за фаворита - напълно очаквано, но постепенно "Арсенал" заигра много организирано и задружно и в двете фази. Обамеянг пропусна сам срещу Едерсон, но малко след това се реабилитира. "Артилеристите" изтърваха още веднъж, Едерсон имаше много работа, а опонентът им не приличаше на себе си. 

Това се промени след почивката, когато "гражданите" вдигнаха оборотите и заредиха опасности пред вратата на своя съперник. Рахим Стърлинг беше близо до изравняването в първите минути от подновяването. След това имаше доста разбърквания пред вратата на "Арсенал", който се възползва от брилянтна контра за 2:0.

Случи се познатият кошмар за Гуардиола - неговият опонент "паркира автобус" в наказателното си поле, а и този път пролича липсата на оперирания Серхио Агуеро.