Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европа критично е изгубила доверието на гражданите си и има "последен шанс" да си го върне, заяви днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той за пореден път защити еврото като основа на ЕС.

"Нашето последно допитване на Евробарометър показва, че в ЕС и в Германия средно 55 на сто от от гражданите са недоволни от Европа, докато 35 на сто са доволни", каза Юнкер в реч на представяне на книга на бившия германски канцлер Хелмут Кол във Франкфурт. "

"Ако за Хелмут "часът нула" на днешната Европа беше краят на Втората световна война, в този смисъл аз виждам днешната ситуация като "час нула 2.0". Ние сме Европа на последния шанс", каза Юнкер.

Той добави, че доверието на европейците в техния съюз не се подразбира. "Човек не получава доверието даром, трябва да си го заработи".

"Без еврото днес Европа, поради събитията в Украйна и икономическата и финансовата криза, днес щеше да е в европейска валутна война", каза Юнкер. "Еврото защитава Европа".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.