Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Локална карантина за региони, в които има рязко увеличение на заразени с COVID-19. За това се разбраха отделните провинции и федералното правителство днес. В случай на епидемичен взрив ще се забрани напускането на региона до намаляване на случаите.

Карантината ще е максимално локализирина и забраната за напускане няма да засяга цял окръг или цял град. Тя ще бъде прекратявана веднага, след като лекарите успеят да открият коя е веригата на заразата и да я прекъснат.

Докато трае карантината, засегнатият регион може да се напуска по работа само с негативен тест.

"Важно е да действаме наистина добре локализирано, бързо и без да засягаме големи региони. Особено в провинциите от бившата ГДР – за хората там забраната да напускат граници е особено травматична", заявиха здравни експерти от ХДС.

Критерий за налагане на карантина ще е броят на заразените в рамките на 7 дни – ако той надвишава 50 на 100 000 души население, ще се налагат мерки.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.