Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хакери, подкрепяни от руската държава, се опитват да откраднат данни от изследвания за ваксини и лекарства срещу COVID-19 от академични и фармацевтични институции по света, съобщи днес британският Национален център за киберсигурност (NCSC), цитиран от Ройтерс.

Координирано изявление на Великобритания, САЩ и Канада приписва атаките на група APT29, известна също като "Cozy Bear", която според тях почти сигурно действа като част от руските разузнавателни служби.

"Ние осъждаме тези презрени атаки срещу хората, които вършат жизненоважна работа за борба в пандемията на коронавирус", заяви директорът на операциите на NCSC Пол Чичестър.

NCSC казва в изявление, че атаките на групата продължават и са използвали различни инструменти и техники.

„APT29 вероятно ще продължи да се насочва към организации, участващи в изследванията и развитието на ваксините COVID-19, тъй като те се опитват да отговорят на допълнителни разузнавателни въпроси на разузнаването, свързани с пандемията“, се казва в изявлението на NCSC.

Великобритания и Съединените щати заявиха през май, че мрежи от хакери се опитват да шпионират национални и международни организации в отговор на пандемията COVID-19. Но подобни атаки преди това не са били изрично свързани с руската държава.

Руската група, свързана с правителството, Cozy Bear е широко подозирана, че е хакнала Демократическата партия преди изборите през 2016 г. в САЩ.

Коментари

Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Докато

не започнете да третирате Русия категорично като вражеска на целия цивилизован свят държава,каквато тя е в същност и не я притиснете до стената с пълна икономическа,политическа и научно-техническа блокада на всички нива,тя ще продължава да се гъбарка с вас и за съжаление на моменти ви прави за смях!На път сте да разочаровате вярата във вас на повечето цивилизовани хора,защото сте мудни и нерешителни и позволявате на една страна от Четвъртия свят да ви прави за смях!Русия е точно такава страна,ако че има ядрени оръжия!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.