Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Сега научавам, че г-н Пеевски е наредил служебния кабинет преди три години и моите поздрави към него, защото този кабинет произведе най-успешните избори от години, повиши приходите, защото имаше пресичане от контрабандни канали."

Това заяви, очевидно иронично, пред БНР бившият служебен министър-председател и известен юрист проф. Огнян Герджиков. Повод за неговия коментар бяха пуснатите от прокуратурата записи преди два дни, в които обвиняемият бизнесмен Васил Божков си говори с бившия вече депутат от БСП Александър Паунов и с журналиста Огнян Стефанов. В тях Божков обяснява, че "в първото му правителство (на Румен Радев) бяха повече от половината хора на Шиши".

Думите му бяха възпроизведени тази сутрин на брифинг и от премиера Бойко Борисов, който попита защо не се е протестирало и срещу записите как "Шиши нареди служебното правителство". Ноторен факт е, че специфичният прякор "Шиши" се отнася за депутата от ДПС Делян Пеевски. 

"Защо нямаше протест как Шиши нареди кабинета и зависимостта на Радев от Пеевски, който му редил кабинета. А вие не си ли зададохте тоя въпрос? А и като видях - върнете се и вие - кабинетът как е бил съставен. Това не ви ли интересува, не е ли зависимост?", обърна се сутринта премиерът и към медиите.

Именно това е провокирало и проф. Герджиков да коментира темата. В интервюто си за БНР той продължава с иронията:

"Значи той е направил чудесен и много успешен служебен кабинет. Затова не мога да крия своята благодарност и възхищение."

След което допълва, че премиерът Борисов, който дойде след служебния кабинет и изборите, продължил да използва много от министрите на Радев. "Така че очевидно подборът е бил много добър." 

А какво мисли той за евентуално друго и ново служебно правителство:

"Може би пак господин Делян Пеевски ще го реди, има опит, след като добре се е представил. Аз не мога да разбера защо да се прави нещо различно като това, което е направено преди 3 години, е било успешно."

След което професорът поглежда в бъдещето и тежките времена, които ни предстоят - пак по думите на самия Борисов. Според него наистина идват много тежки времена и България трябва да намери човек, който да ни преведе през тях. 

"От господин Борисов едва ли ще намерим някой по-добре да го направи."

Герджиков обаче не е съгласен с действията на прокуратурата, що се отнася до силовото й влизане в президентството преди десетина дни:

"Може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето лично мнение, не като на юрист."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.