Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Категорично няма да подам оставка."

Така главният прокурор Иван Гешев отвърна на десетките хиляди, които от седмица излизат на протест с искане и за неговата оставка заедно с тази на правителството.

Заявката Гешев направи от сливенското градче Шивачево, където двамата с главния секретар на МВР Ивайло Иванов се срещнаха с възрастна жена, пострадала от крадци.

Момент от срещата, заснет от прокуратурата.

"Това е проблемът! Вместо да се обединяваме, да имаме общи интереси като държава, ние се разединяваме и се борим. Борим се не за себе си, а в името на една шепа олигарси и политическа мафия, които искат да продължават да крадат. Е, няма да стане! Няма да си подам оставката!", обяви Гешев.

Гешев смята, че гражданските протести били естествена реакция от работата на прокуратурата в борбата и с корупцията.

"Аз очаквах, че това ще се случи. Нормално е, те се защитават, защото искат да запазят политическото статукво, да запазят откраднатите си пари. Нас това не ни плаши, ние сме единни и сме твърдо решени да работим само за българските граждани", сподели любимата си теза за олигарси и обвиняеми Гешев.

И допълни, че сред истински недоволните хора по площадите голяма част били организирани от обвиняеми и подсъдими.

Относно Румен Радев, който призова за оставката му, заяви:

"Уважавам българските институции, а това дали други институции атакуват прокуратурата е проблем на тези, които го правят.

Който сее вятър, ще пожъне буря*.

За мен е чест да бъда атакуван от българските политици, защото всички видяхме какво се случи с това, което наричаме преход. Това беше причинено от политическата класа съвместно с тези олигарси", коментира. 

След което Гешев пак се върна на темата с исканата му оставка:

"Аз не смятам да си подавам оставката на първо място, защото не смятам, че трябва да си подавам оставката за това, че си върша работата. Не смятам, че трябва да си подам оставката за това, че съм свършил ето това всичкото, което ви описах. Не смятам, че трябва да си подавма оставката за това, че към момента може би има над 20% спад на битовата престъпност. Не смятам да си подавма оставката за това, че аз, с прокуратурата основно и с помощта на нашите партньори от МВР, решихме в приемливи граници проблема с телефонните измамници. Не смятам да си подавам оставката заради тов,а че в България няма недосегаеми вече и че тези, които бяха недосегаеми, които купуваха политици, включително журналисти така наречени, за да могат българските граждани да са бедни, да живеят в нищета и да бъдат ограбвани и убивани, аааа, иии, да си подам оставката за това защото на тези хора, на които ние им повдигаме обвинения, преследваме ги наказателно и те организират нещо частично."

*Бел. ред. - Цитатът е от пророк Осия (8:7) и звучи в оригинал: "Понеже те сееха вятър, буря ще пожънат..."

За втори път само за последните 6 дни той се обръща към духовното, в частност - Стария завет на Библията. Преди няколко дни каза, че "който ходи по криви пътища, ще падне рязко. Аз не ходя по криви пътища". Имаше предвид явно "Притчи Соломонови, 28:18: "който ходи по криви пътища, ще падне на един от тях", а според някои преводи: "който ходи по криви пътища, изведнъж ще падне".

 

Ключови думи

Коментари

Гешев е отврат!

Но след като червеният президент и мафията около него го атакуват.... заставам твърдо зад Гешев! Не се давайте на червените бацили, не искаме отново червен терор!
 's picture

godo1952

Калин

Кои искат оставката на Гешев : Радев, Копейкин, Мая Манолова, Румен Петков, Бойкикев, обвиняемият Васил Божков, ченгето Огнян Стефанов, Николай Хаджигенов и компания... Ами това е достатъчно , за да получиш позиви за повръщане...

Тоя съвсем му се е спихнал

Тоя съвсем му се е спихнал мозъка под къскета. Наглостта му е безгранична и затова ОСТАВКА КЪСКЕТ.
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Гешев

има дебели нерви и 7/седем/ годишен мандат . Ако решетниковия има имунитет /за това ще се произнесе КС на 30 юли/ , Гешев ще изчака пРезидента другата година да остане на улицата и любезно ще го побутне изотзад към Следствения отдел на СГП...

ашколсун,

ефенди!

Борисов

почна да се дистанцира от Пеевски, но тук във форума пеевските тролове са твърдо на на поста си. Въртят, сучат, ама да живее Гешев! Тия били комунисти, ония били ченгета, само гешев с бяла риза на бял кон.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.